Elon Musk: Ik besteed nauwelijks tijd aan denken over cryptocurrency

Elon Musk zegt dat hij niet meer zoveel nadenkt over cryptocurrency. “Ik besteed niet veel tijd aan het denken over cryptocurrency – nauwelijks iets,” zegt Musk in een X-ruimtegesprek met Ark Invest CEO Cathie Wood op 21 december, in reactie op Woods vraag over de potentiële impact van bitcoin op het financiële systeem.

“Ik heb lang nagedacht over geld en de aard van geld,” vervolgt Musk. “Wat is geld? Het is eigenlijk een database voor hulpbronnenallocatie.”

Musk voegt eraan toe dat fiatgeld ‘eigenlijk prima is als een database voor hulpbronnenallocatie’ mits het regelgebaseerd is en er niet veel misbruik is van de overheid.

Musk zegt dat hij het geldsysteem zou beschouwen als het toepassen van informatietheorie op geldproblemen. “Denk er gewoon aan alsof het een informatiesysteem is,” zegt hij. “Je wilt ruis minimaliseren, latentie minimaliseren, pakketverlies minimaliseren. En dus zou inflatie ruis toevoegen aan het systeem.”

Musk’s opmerking komt terwijl zijn bedrijf Tesla lijkt door te gaan met het aanhouden van digitale activa op zijn balans. De resultaten van het derde kwartaal van Tesla toonden aan dat het bedrijf voor $184 miljoen aan digitale activa in bezit had aan het einde van september.

De fabrikant van elektrische voertuigen heeft de op twee na grootste bitcoinbezittingen onder beursgenoteerde bedrijven, na MicroStrategy en Marathon Digital Holdings, volgens gegevens van bitcointreasury.net. Tesla accepteert ook Dogecoin als betaling.”

Lees meer over:
cryptocurrencyElon Musk

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...