Elon Musk tweet “Ethereum” (ETH) en cryptomunt is trending op Google

Elon Musk tweet over “ethereum” (ETH) en direct is ethereum als zoekterm “trending” bij Google. De tweet is nu 102.000 keer “geliked”. Musk toont al langer oprechte interesse in blockchain en cryptovaluta. Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum, reageert een tweetstorm, waarin hij zijn plannen voor zijn blockchain project ontvouwt.

Lees ook – Ethereum: Vitalik Buterin wil beloning in Proof-of-Stake verdubbelen

Elon Musk

Elon Musk heeft een indrukwekkende lijst aan bedrijven opgericht en uitgebouwd: PayPal, Tesla, SpaceX, maar ook OpenAI, Neurolink en niet te vergeten The Boring Company, waarmee hij in korte tijd tienduizenden pseudo-vlammenwerpers wist te verkopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens zakenblad Forbes met een geschat vermogen van $22 miljard tot de 40 rijkste personen ter wereld. Ook wordt hij gezien als één van de 25 meest invloedrijke personen ter wereld.

Eloncoin?

Hij laat op Twitter een bovenmatige interesse in blockchain en crypto zien, het type onderwerp wat gezien zijn engineerings achtergrond appelleert aan zijn interesse. Zo bombardeerde hij zich onlangs – als geintje – tot ceo van Dogecoin.

“Bitcoin is briljant”

In recente podcast voorspelt Musk dat “cash geld verdwijnt”, dat bitcoin (BTC) een briljante structuur heeft en in ethereum “zit ook wel wat in”. Musk bezit volgens eigen zeggen geen cryptovaluta, afgezien van 0.25 BTC die van een vriend kreeg.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Elon Musk”]The bitcoin structure is quite brilliant, there seems to be some merit to ethereum as well, and some of the others.[/penci_blockquote]

Ethereum

En nu dus de mysterieuze tweet “ethereum”, waarna hij de vraag stelt: “wat moet er op ethereum ontwikkeld worden?”.

Google Trends en adoptie?

De tweet van Musk leidde ertoe dat mensen het woord “ethereum” op Google gingen intikken. Zie de grafiek hieronder. Zorgt Musk met zijn tweets voor meer adoptie?

In de lijst van reaguurders popt ook Vitalik Buterin op (en Justin Sun…). Buterin reageert op de tweet als volgt:

Musk vraagt aan Buterin welke toepassingen er op ethereum gebouwd kunnen worden?

Vitalik Buterin ontvouwt “top picks”

In een ware tweetstorm (warvan hieronder enkel deel 1 en 2 van de 5 delen) ontvouwt Buterin zijn plannen voor ethereum. Daarin zegt hij onder meer:

‘Corporate’ adoptie?

Musk is niet de enige ‘corporate’ die interesse toont. Steeds meer grotere bedrijven tonen interesse in de blockchain – en crypto industrie. Een selectie van het nieuws:

Bron: CryptoSlate

Afbeelding: Flickr.com

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...