Elon Musk wil van Twitter (of X) jouw nieuwe bankrekening maken

Twitter betalen Elon Musk

Gebruikers van Twitter (of nu natuurlijk X) kunnen erop rekenen dat zij het platform in de toekomst als een vervanger voor hun bank kunnen gebruiken. Het moet in de nabije toekomst mogelijk zijn om het platform te gebruiken om geld te versturen, spullen te kopen in winkels en zelfs om rente te ontvangen op een spaarrekening.

Het grote plan van Elon Musk

Het grote plan van Elon Musk met Twitter is om er de app van te maken die je overal voor gebruikt. Hierbij lijkt hij deels geïnspireerd door het Chinese WeChat, dat in principe op een vergelijkbare manier fungeert.

Nu is het natuurlijk de vraag of de Westerse samenleving zit de wachten op een applicatie die in China succesvol is. De Westerse normen en waarden zijn natuurlijk behoorlijk anders en het verhaal dat de app op een gigantische applicatie in China lijkt helpt wellicht ook niet mee.

Aan de andere kant helpt de naam Elon Musk wel mee in het Westen, tenminste bij een bepaalde groep mensen. Er zijn ook veel mensen die helemaal niets van Musk moeten hebben en hem als toppunt zien van wat zij “het kapitalisme” noemen.

Nu is het plan om Twitter eerst in te zetten voor het versturen en ontvangen van geld, om het vervolgens ook te kunnen gebruiken om spullen te kopen in winkels. “Denk aan Apple Pay”, zo vertelt Christopher Stanley.

Spelen bitcoin of crypto nog een rol?

Elon Musk baarde in 2021 natuurlijk opzien door met Tesla en SpaceX bitcoin te kopen. Daarmee dacht de bitcoin-gemeenschap dat we er met Elon Musk een sterke teamgenoot bij hadden gekregen.

Niets bleek echter minder waar, want niet lang na de investering besloot Tesla vanwege klimatologische bedenkingen om bitcoin niet langer te accepteren als betaalmiddel.

Ook werden de bitcoin van het bedrijf in tranches verkocht.

Zo is het nog maar de vraag in hoeverre bitcoin of crypto een rol zullen spelen in de betaalmogelijkheden van Twitter. Het meest waarschijnlijke is dat je straks crypto kunt kopen of in ieder geval aanhouden via een wallet in de applicatie.

Om veel meer dan dat zal het in eerste instantie niet gaan.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....