Elon Musk lanceert X Payments maar accepteert geen crypto

6677 totale weergaven
Elon Musk crypto

Elon Musk gaat een nieuwe betalingsdienst lanceren: X Payments. Hoewel Musk bekendstaat als een crypto fan, zal X Payments geen virtuele valuta ondersteunen. Dit werd bevestigd toen het bedrijf aan de regelgevers in Maine vertelde dat ze geen plannen hebben voor crypto transacties.

X Payments gaat geen crypto gebruiken

X Payments zal gebruikers in staat stellen om geld op te slaan, betalingen te doen, en aankopen te verrichten via hun X-accounts. Musk wil X omvormen tot een ‘alles-in-één app’, vergelijkbaar met WeChat in China. Dit betekent dat gebruikers mogelijk geen traditionele bankrekeningen meer nodig hebben.

X Payments heeft al geldtransactielicenties in 28 staten en werkt aan goedkeuring in alle 50 staten. Het bedrijf wil ook internationale geldtransfers mogelijk maken.

Musk nam Twitter over in 2022 en heeft sindsdien geprobeerd om het platform winstgevender te maken. Hij wil dat X meer wordt dan alleen een sociaal netwerk. Tijdens een gesprek met medewerkers zei hij dat X Payments alle financiële aspecten van iemands leven zou kunnen beheren, inclusief effecten en andere geldzaken.

Onder deze geldzaken vallen voorlopig dus nog geen cryptovaluta. Veel mensen hoopten dat Elon Musk Bitcoin of Dogecoin zou gaan accepteren op het platform.

Laat X Payments de advertentie-inkomsten van Twitter stijgen?

Door betalingsdiensten toe te voegen, kan X waardevolle transactiegegevens verzamelen die adverteerders kunnen gebruiken. Deze gegevens zijn belangrijk voor gerichte advertenties. Dit is al te zien bij bedrijven als PayPal, die onlangs een advertentienetwerk hebben opgezet om gepersonaliseerde promoties aan te bieden.

Hoewel X Payments waarschijnlijk lage kosten zal rekenen, is het doel om de betrokkenheid op het platform te verhogen. De advertentie-inkomsten van Twitter zijn namelijk sterk gedaald, dus diversificatie is noodzakelijk. De omzet van het bedrijf in de eerste helft van 2023 was $1,48 miljard, bijna 40% minder dan het jaar ervoor.

Experts zijn voorzichtig optimistisch. Ze denken dat het moeilijk kan zijn om gebruikers over te laten stappen van bestaande diensten zoals Venmo en PayPal. Toch heeft de markt voor digitale wallets veel potentieel. Cathie Wood van ARK Invest zei dat de winnaar in deze markt veel invloed zal hebben op de financiële sector.

Lees meer over:
Elon Musk

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...