Elrond (ERD) stijgt 1000%. Binance Launchpad en IEO’s blijken succesformule

Binance heeft twee weken geleden wederom een Initial Exchange Offering (IEO) aangekondigd. Het betreft ditmaal Elrond (ERD), waarvan de token-verkoop de zesde in zijn soort is die op Binance Launchpad wordt gehouden. Vanaf vandaag is de token ook verhandelbaar.

Elrond (ERD)

Elrond is een protocol voor communicatie en waarde-overdracht met een hoge verwerkingscapaciteit. Om veiligheid, efficiëntie, schaalbaarheid en interoperabiliteit te kunnen waarborgen wordt gebruikt gemaakt van een Proof-of-Stake (PoS) consensus-mechanisme en “Adaptive State Sharding”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het testnet van Elrond verwerkt naar verluidt zeker 10.000 transacties per seconde.

Het doel van Elrond is een platform te realiseren met hoge doorvoer, hoge transactiesnelheden en lage transactiekosten, die de gebruikerservaring van gedecentraliseerde applicaties (dApp’s) ten goede komen in alledaagse applicaties. Een van die applicaties is het faciliteren van communicatie tussen Internet of Things-apparatuur.

Private sale

In juni eindigde de private sale van Elrond. Gedurende die verkoopronde verkocht Elrond 19% van de token-voorraad voor $1,9 miljoen. Investeerders betroffen Binance Labs, Electric Capital, NGC Partners, Maven 11 en Authorito Capital. Nu, in de public sale, werd 25% van de totale token-voorraad gealloceerd.

Stijging BNB

Net als de voorgaande IEO’s op Launchpad was ook die van Elrond onderhevig aan een loterij die afhangt van de Binance token (BNB) balans van gegadigden. Men moet minimaal 50 BNB hebben om een ticket te kunnen winnen, maar hoe meer BNB iemand heeft des te meer loterijen kan worden geparticipeerd.

Dit heeft ook invloed op de prijs van BNB. Net als bij de vijf andere IEO-aankondigingen steeg BNB flink. Toen de loterij IEO werd aangekondigd schoot de prijs van BNB omhoog naar nieuwe recordhoogtes, om later weer wat terug te vallen. Reden daarvan kan gevonden worden in de flinke stijging van bitcoin op dat moment.

Loterij

Binance Launchpad kondigde enkele dagen geleden aan dat er 10.833 winnende tickets zijn, in het bezit van 10.496 gebruikers. De winnaars van de loterij ontvangen 461.528,46 ERD per ticket. De BNB-saldi van alle deelnemers wordt daarbij in mindering gebracht, op basis van het aantal winnende tickets.

Deelnemers moeten er daarbij voor zorgen dat ze voldoende BNB op hun rekeningen hebben om ERD te kunnen ontvangen. Het maximum aantal tickets dat een gebruiker kan verkrijgen ligt op 5 en in dat geval moet het gemiddelde BNB-saldo gelijk zijn aan – of meer dan – 500 BNB.

Explosieve stijging ERD

Vandaag is daarbij de handel van ERD op Binance van start gegaan, met verschillende handelsparen, te weten: ERD/BNB, ERD/BTC, ERD/USDT, ERD/PAX en ERD/USDC. De public sale kende een aankoopprijs van 1 ERD = 0,00001984 BNB, gebruik makend van een vaste BNB koers van $32,7626. Gekeken naar dollars kwam het uit op 1 ERD = $0,00065.

Met een huidige prijs van 0,00764661 geeft het een flink rendement voor de winnaars, van meer dan 1000 procent.

Bronnen: Coinspeaker, Coingecko, Coincodex

Foto: Flickr / Marco Verch