Energiecommissie in VS stuurt brief naar vier grootste bitcoin miners

De vier grootste in Amerikaanse bitcoin miners hebben een brief ontvangen van de House Committee On Energy and Commerce. Ze willen meer weten over hun energieverbruik en "hoe elk bedrijf die impact verlaagt en welke stappen worden genomen om het energienet niet belasten of de klimaatdoelstellingen van het land ondermijnen."

Brief aan miners

De brief is gestuurd naar Core Scientific, Marathon Digital Holdings, Riot Blockchain en Stronghold Digital Mining.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Commissie schreef dingen zoals:

“Blockchain biedt een enorme belofte die onze persoonlijke informatie veiliger en zuiniger kan maken. Het energieverbruik en de hardware die nodig zijn voor PoW-gebaseerde cryptocurrency's kunnen in sommige gevallen echter ernstige externe effecten veroorzaken in de vorm van schadelijke emissies en overtollig e-waste."

'Existentiële dreiging'

Het andere citaat in het persbericht klinkt gevaarlijk voor mining-sector in de VS. De House Committee on Energy and Commerce schrijft:

“Gezien de existentiële dreiging die uitgaat van de klimaatcrisis, maken we ons grote zorgen over activiteiten die de vraag naar fossiele brandstoffen doen toenemen, met het potentieel om een ​​nieuwe druk op ons energienetwerk te leggen. (....) Het verbranden van meer fossiele brandstoffen voor PoW-datacentra kan de klimaatdoelstellingen ondermijnen."

De vraag is of de vooroordelen van het Comité kloppen. Volgens cijfers van de Bitcoin Mining Council is 66,8% van het gebruikte elektriciteit van de op het council aangesloten miners afkomstig van duurzame energiebronnen.

Ook BlackRock, een van de grootste ESG-fanaten, lijkt het energiegebruik van bitcoin ook niet meer als horde te zien.

Vragen aan miners

De Amerikaanse regering wil het volgende weten van de vier bitcoin mining bedrijven:

  • Hoeveel energie heeft elk van de cryptominingfaciliteiten van het bedrijf in 2021 gebruikt?
  • Wat zijn de energiebronnen van de faciliteiten, inclusief de energiemix van elk?
  • Wat is het aandeel van de verbruikte energie dat wordt gecompenseerd met kredieten voor hernieuwbare energie?
  • Hoeveel dagen hebben de bedrijven de het afgelopen jaar cryptomining ingeperkt om te helpen met de stabiliteit van het netwerk?
  • Wat waren in 2021 de gemiddelde kosten per megawattuur en winst per megawattuur bij elk van de cryptominingfaciliteiten van het bedrijf?

Er bestaan veel misverstanden rondom het energiegebruik van het bitcoin netwerk. We hebben eerder de feiten en fabels al eens op een rijtje gezet:

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!