Enorme bitcoin whale koopt de dip en hapt voor $13 miljoen aan bitcoin uit de markt weg

Bitcoin heeft het deze week lastig en dat schijnt alles te maken te hebben met de problematiek in China. De op één na grootste vastgoedontwikkelaar van het land heeft te kampen met een schuld van meer dan 300 miljard Amerikaanse dollar die het niet kan terugbetalen.

Als gevolg daarvan komen veel financiële grootmachten die schuldpapieren van Evergrande bezitten in de penarie en dat heeft zijn weerslag op de markten. Ook bitcoin is daardoor geraakt en er is één whale in het bijzonder die daarvan profiteert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin whale koopt opnieuw de dip

De mysterieuze whale staat al wat langer op de radar van de media, want in april werd al bekend dat deze persoon of groep van personen een deel van zijn of hun holdings heeft verkocht rond het niveau van 60.000 dollar per bitcoin.

Gedurende de correctie die daarop volgde richting de 40.000 dollar en zelfs even 30.000 dollar kreeg de whale in kwestie weer honger en werden er verschillende aankopen gedaan. Interessant is dat de meeste van die aankopen werden gedaan kort nadat bitcoin een klapper van enkele duizenden dollars maakte.

Deze transacties werden over het algemeen voltrokken op de grootste Amerikaanse bitcoin beurs: Coinbase. De laatste aankoop van deze indrukwekkende walvis werd gedaan tegen een koers van 40.500 voor een totaal van 321 bitcoin. Goed voor een totaalbedrag van 13 miljoen Amerikaanse dollars.

Whale heeft inmiddels indrukwekkende stash aan bitcoin

Met de laatste aankoop komt het totaal van de wallet van de walvis in kwestie op 111.795 bitcoin te liggen. Wat op het moment van schrijven een waarde draagt van ongeveer 4,75 miljard Amerikaanse dollars. Dit moet dus wel een grote jongen zijn.

Volgens een analyse van een analist van CryptoQuant die op Twitter opereert onder de naam VentureFounder, heeft deze whale inmiddels een ongerealiseerde winst van 2,4 miljard dollar op zijn bitcoin openstaan. Niet verkeerd als je het ons vraagt!

Gedurende deze dip waren het niet alleen individuen die “de dip gekocht hebben”, ook het El Salvador van president Nayib Bukele heeft toegeslagen en 150 verse bitcoin aan hun voorraad toegevoegd.

Wat het totaal van El Salvador op 700 bitcoin brengt, goed voor grofweg 30 miljoen Amerikaanse dollars tegen de huidige koers. Een land dat de dip koopt, dat hadden we relatief kortgeleden toch niet kunnen bedenken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhales

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....