Enorme groei in Thailand! Bitcoin handelsvolume stijgt 600% sinds november

Het is gekkenhuis bij Thaise cryptobeurzen. Volgens de lokale beurswaakhond, de Thaise variant van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), zijn de volumes bij de lokale exchanges sinds november met 600% gestegen.

Adoptie in Thailand

De adoptie van cryptovaluta zit in Thailand enorm in de lift. De Securities and Exchange Commission (SEC) van het land heeft alle data verzameld over gereguleerde lokale cryptobeurzen. Waar het handelsvolume in november nog ~$575 miljoen was, steeg dat tot bijna $4 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de grootste beurzen van het land is Bitkub. Medeoprichter Atichanan Pulges sprak met Bloomberg over deze trend. Volgens hem zijn de volumes op zijn platform tussen januari en februari opnieuw met 40% gestegen.

Pulges beweert dat Bitkub goed is voor 90% van de lokale cryptohandel. Ze zouden naar verluidt 300.000 klanten bedienen.

Stagnatie bij p2p beurzen

Ondanks de sterke stijging van het handelsvolume bij gereguleerde partijen, viel de handel op Thaise peer-to-peer-platformen dan weer erg tegen. Waar Localbitcoins en Paxful wereldwijd een enorme groei ondergaan, blijkt dat in Thailand niet per se het geval.

Terwijl in november voor ongeveer $ 650.000 aan Bitcoin wekelijks werd verhandeld op deze twee grootste P2P-markten, schommelden de volumes van februari tussen ongeveer $700.000 en $1 miljoen. Dat is een stijging van tussen ongeveer 10% tot 50%. In maart daalde dit volume dan weer tot ongeveer $600.000.

Enorme groei in Thailand! Bitcoin handelsvolume stijgt 600% sinds november

De Thaise SEC gaat wel proactief om met de toenemende populariteit van cryptovaluta. Ze hebben zelfs het idee geopperd om trainingen te gaan geven aan onervaren ’traders’. Speculatie kan namelijk fataal zijn voor de beginnende en onervaren handelaar.

Vorige maand liet de instantie ook doorschemeren dat het ze een minimaal jaarinkomen willen introduceren van $32.000 voor de Thaise cryptohandelaar.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens op onze Telegram chat!

Lees meer over:
thailand