EOS Network Foundation keurt grote tokenomics revisie goed

4303 totale weergaven

De EOS Network Foundation (ENF) heeft de goedkeuring aangekondigd van een transformatief nieuw tokenomics-model voor het EOS ecosysteem, wat een belangrijke mijlpaal betekent voor het blockchainplatform.

Nieuw tokenomics krijgt consensus

Het voorstel, dat een vaste tokenvoorraad en andere strategische veranderingen introduceert, kreeg een supermeerderheidsconsensus van de blokproducenten van het EOS Netwerk. De nieuwe systeemcontracten zullen op 1 juni ingezet worden op het EOS mainnet, na de uitgestelde uitvoering van het multisig (MSIG) voorstel.

Belangrijkste kenmerken van het nieuwe model

Vaste tokenvoorraad: EOS zal overstappen van een inflatoire tokenvoorraad met een maximum van 10 miljard tokens naar een vaste voorraad van 2,1 miljard tokens, waardoor inflatie wordt geëlimineerd en een meer voorspelbare economische omgeving ontstaat.

  • Vermindering van de volledig verwaterde waarde: De Fully Diluted Value (FDV) van EOS is met 80% verlaagd, wat de nieuwe tokenomics-structuur weerspiegelt en de waardepropositie op lange termijn voor EOS-houders verbetert.
  • Halveringscycli: De implementatie van vierjarige halveringscycli zal de instroom van tokens op de markt matigen en zorgen voor een gecontroleerde vrijgave.
  • Financiering voor middleware-activiteiten: Onmiddellijke financieringstoewijzing zal middleware-operaties ondersteunen, gericht op het verbeteren van de bruikbaarheid van EOS om de kloof tussen web2- en web3-ervaringen te overbruggen.
  • Toewijzing RAM-markt: Een substantiële toewijzing van 350 miljoen EOS is geoormerkt voor RAM marktverbetering, om voldoende aanbod en liquiditeit te garanderen. De RAM marktcap staat momenteel op $300 miljoen.
  • Beloningen voor inzetten: De introductie van hoog renderende staking-beloningen, samen met aanpassingen aan de staking lockup-periode, is ontworpen om lange-termijn commitment en actieve deelname aan het netwerk te stimuleren.

Toewijding aan innovatie

De ENF blijft toegewijd aan het stimuleren van innovatie en groei binnen het EOS Netwerk. Deze tokenomics-update is een cruciale stap in het realiseren van het volledige potentieel van de blockchain, en maakt de weg vrij voor een robuuste en dynamische economische omgeving.

Over het EOS Netwerk en de stichting

Het EOS Network is een blockchainplatform van de derde generatie, aangedreven door de EOS VM. Deze low-latency, hoogperformante WebAssembly-engine is speciaal gebouwd voor deterministische uitvoering van bijna kosteloze transacties en optimaliseert Web3 gebruikers- en ontwikkelaarservaringen.

De EOS Network Foundation (ENF), opgericht in 2021, ondersteunt het EOS Network door middel van betrokkenheid van belanghebbenden, gemeenschapsprogramma’s en ecosysteemfinanciering. De ENF zet zich in om Web3 te transformeren en innovaties te brengen die de hele EOS-gemeenschap ten goede komen.

Reacties uit de industrie

Hoewel de aankondiging voor opwinding heeft gezorgd binnen de EOS gemeenschap, werd deze ook met enige scepsis begroet. Op sociale media hebben sommige gebruikers hun onzekerheid geuit over de impact van deze veranderingen, vooral met betrekking tot de RAM-markt.

Vooruitblik

Terwijl het nieuwe tokenomics model van kracht wordt, zal de EOS Network Foundation de impact ervan op het ecosysteem blijven monitoren en de nodige aanpassingen maken om het succes en de duurzaamheid van de EOS blockchain op lange termijn te garanderen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....