ETF-aanbieder Global X verlaagt de kosten voor Europese crypto-ETP’s tijdelijk naar nul

2310 totale weergaven

De Amerikaanse ETF-aanbieder Global X verlaagt de kosten naar nul voor haar Europese crypto ETP’s, een gewaagde zet om beleggers aan te trekken.

Global X verlaagt kosten naar nul voor Europese crypto-ETP’s

Global X, een in de VS gevestigde ETF-aanbieder, heeft aangekondigd dat het de tarieven voor zijn fysiek ondersteunde cryptocurrency exchange-traded products (ETP’s) in Europa tijdelijk zal afschaffen.

De vermogensbeheerder, die eigendom is van Mirae Asset, zal afzien van vergoedingen voor zijn Global X Bitcoin en Global X Ethereum ETP’s tot 3 januari 2025. Na deze periode zal een vergoeding van 0,29% worden toegepast. Deze strategische zet is bedoeld om Europese beleggers aan te trekken.

Achtergrond en impact

Aanvankelijk werden deze ETP’s in maart 2022 gelanceerd op de beurzen van Frankfurt en Zürich, met een vergoeding van 0,65%. Ondanks hun relatieve nieuwheid, met het Bitcoin fonds dat ongeveer $ 4,3 miljoen beheert en het Ethereum fonds ongeveer $5 ,7 miljoen aan activa per 24 mei, is de afschaffing van de vergoeding bedoeld om hun aantrekkingskracht te vergroten.

Rob Oliver, hoofd van Global X ETF’s in Europa, benadrukte de toewijding van het bedrijf aan de Europese markt door te zeggen: “De kwijtschelding van de vergoedingen onderstreept onze toewijding aan onze beleggers in Europa.

Concurrentie en marktpositie

De kostenverlaging volgt op de lancering van vergelijkbare Bitcoin- en Ethereum-producten door WisdomTree en 21Shares op de London Stock Exchange. Deze producten hebben een beheerskostenratio van 0,35%, een van de laagste voor institutioneel-grade, fysiek ondersteunde crypto ETP’s. De Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk heeft onlangs de verkoop van crypto exchange-traded notes aan institutionele beleggers toegestaan, hoewel beleggen door particulieren beperkt blijft.

Door geen kosten aan te rekenen, wil Global X zich concurrerend positioneren op de Europese markt. De strategische verlaging van de kosten van het bedrijf kan beleggers ertoe aanzetten om het aanbod van Global X te verkiezen boven dat van haar concurrenten.

Vooruitzichten voor de toekomst

De beslissing van Global X om de vergoedingen op haar cryptocurrency ETP’s tijdelijk af te schaffen, weerspiegelt een bredere strategie om een aanzienlijk deel van de Europese markt te veroveren. Terwijl het regelgevingslandschap evolueert, blijft de focus van de onderneming op vertrouwen, naleving en beveiliging haar reputatie opbouwen.

het initiatief van Global X betekent een belangrijke stap in het toegankelijker en aantrekkelijker maken van beleggingen in cryptocurrency voor Europese beleggers. Door gebruik te maken van concurrerende vergoedingsstructuren en zich aan te passen aan de regelgevende kaders, is de onderneming klaar om haar aanwezigheid op de markt te vergroten en de groei in de cryptocurrency ETP-sector te stimuleren.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....