ETH koers keldert in aanloop naar ETF-lancering ondanks toename ADTV – waarom daalt Ethereum?

4983 totale weergaven
Ethereum ETF

De Ethereum koers is vandaag onder $ 3200 gedaald nadat de Bitcoin koers onder $ 60.000 is gecrasht, hierdoor ligt ETH vandaag ruim 5% lager dan gisteren. Ondanks deze daling, ziet de toekomst er goed uit voor Ethereum, dankzij hoog trading volume en de komst van de spot Ethereum ETF in juli.

Vandaag kijken we naar de huidige Ethereum koers, met technische niveaus om in de gaten te houden op korte termijn. Daarnaast kijken we naar positieve signalen die wijzen op een bullish vooruitzicht voor Ethereum in de komende maanden.

Waarom daalt Ethereum vandaag?

Ethereum heeft aan het eind van de ochtend een waarde van $ 3178 na een daling van ruim 5% in de afgelopen 24 uur. In een week tijd is ETH iets verder gedaald, met zo’n 5,7%, terwijl de altcoin ruim 15,8% lager ligt dan een maand geleden.

De Ethereum koers is vandaag onder een belangrijke support rond $ 3300 gedaald, dit niveau is voor vandaag zo’n 45 dagen in stand gehouden. De vorige keer dat deze support is doorbroken, kwam ETH zo laag als $ 2900 te liggen, wat ook deze keer lijkt te gebeuren op korte termijn.

Het risico op een daling onder $ 3000 is de komende dagen relatief groot, maar de situatie zou dit keer anders uit kunnen pakken. Gezien de spot Ethereum ETF deze maand wordt verwacht, kan er extra koopdruk ontstaan rond $ 3.000, waardoor ETH mogelijk wee omhoog gedreven kan worden.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers grafiek – TradingView

Daarnaast heeft Ethereum nog een sterk support bij zijn 0,786 Fibonacci level, dezelfde zone waar de Ethereum koers zich momenteel bevindt. De laatste keer dat ETH bij dit niveau een bounce maakte, schoot de koers met zo’n 30% omhoog in enkele uren tijd.

De kans op een bounce is groter door de lancering van de spot Ethereum ETF in de VS, die deze maand wordt verwacht. De crypto exchange Gemini verwacht dat deze ETF alleen in zijn eerste half jaar al meer dan $ 5 miljard aan kan trekken.

Daarnaast is er een sterke correlatie met de lancering van de spot Bitcoin ETF in januari en de stijging naar en nieuwe all-time high boven $ 73.000 in maart. Een soortgelijk scenario zou ook kunnen afspelen voor de Ethereum koers.

Tot slot profiteert Ethereum van een sterke groei in volume, met name dankzij de populariteit van non-fungible tokens (NFT’s), maar ook van staking. Dit zorgt voor een positief vooruitzicht voor het Ethereum-ecosysteem op lange termijn.

Ethereum dapp volume
Ethereum dApp volume – dAppRadar

Op kortere termijn zou Ethereum nog volatiel en vooral bearish kunnen blijven, een daling richting en mogelijk onder $ 3000 is daarom niet uit te sluiten. Na de lancering van de spot Ethereum ETF, zou het erg lang kunnen duren voordat je ETH weer voor zo’n lage prijs als vandaag kunt krijgen.

Hoewel de koers nog verder kan dalen en het onwaarschijnlijk is dat je zult kopen op de bodem, kan Ethereum op lange termijn veel waard worden. Voor het eind van de zomer zou ETH een nieuwe all-time high boven $ 5000 kunnen neerzetten, met een stijging van meer dan 50% vergeleken met vandaag.

Welke altcoins gaan meeliften op Ethereum na lancering van de ETH ETF?

Ethereum heeft nog steeds potentie om veel waard te worden dit jaar, dat is ook de reden dat crypto whales nog steeds massaal besluiten om de altcoin vast te houden. Voor kleinere investeerders is een winst van 50% nog steeds indrukwekkend, maar in dezelfde periode kunnen kleinere altcoins x10 of hoger gaan wanneer Ethereum stijgt.

Vandaag kijken we naar twee veelbelovende crypto projecten die zich nu nog in hun startfase bevinden. Zo kun je deze opkomende cryptomunten voor een extra lage prijs kopen tijdens de presale, met de kans dat deze na lancering sterk zullen stijgen in waarde en daarnaast op langere termijn mee kunnen liften op de Ethereum koers.

Shiba Shootout (SHIBASHOOT)

Wanneer crypto daalt, spelen slimme whales hier op in door altcoins voor een lagere prijs te kopen en te vermenigvuldigen, bijvoorbeeld met staking. De nieuwe Shiba Shootout (SHIBASHOOT) is een meme coin die verschillende mogelijkheden biedt om tokens bij te verdienen en zijn community sterker te maken.

Crypto is net het Wilde Westen, daarom is het ook belangrijk om een sterke community te hebben als project. Binnen de community van Shiba Shootout kun je als token holder extra geld verdienen met onder andere staking, loterijen, community events, airdrops en nog meer.

Je kunt SHIBASHOOT tijdens de presale kopen voor een lage prijs van $ 0,0195 per stuk. Vroege vogels die vandaag investeren kunnen hun tokens staken met een huidige APY van ruim 2200%, dat is meer dan 5% bovenop je investering per dag. Binnenkort zal de token gelanceerd worden op exchanges voor een hogere prijs, waardoor je je tokens met potentiële winst kunt verkopen, of vasthouden en vermenigvuldigen.

 

99Bitcoins (99BTC)

99Bitcoins (99BTC) is een e-learning community met een opkomend Learn-to-Earn platform. Zo is het mogelijk om meer te leren over crypto en daarmee geld te verdienen in de vorm van 99BTC, de native token die tijdens de presale al meer dan $ 2,36 miljoen heeft opgeleverd.

Met een bestaande community van bijna 3 miljoen abonnees en 79 uur aan digitaal lesmateriaal, heeft 99Bitcoins binnenkort een sterke startsprong. Tijdens de presale kun je 99BTC tokens voor een lagere prijs kopen voordat het platform officieel op de markt komt en je deze tokens kunt verdienen door voortgang te maken in je leerproces.

99BTC is tijdens de presale te koop voor $ 0,00112 per stuk en kan op dit moment gestaked worden met een APY van ruim 700%. 99BTC kan gebruikt worden voor premium features op het Learn-to-Earn platform of verkocht worden met mogelijke winst nadat deze zijn eerste exchange listing krijgt.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
ETHEthereumEthereum ETF

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd