ETH Koers Tikt $3,1k Aan, Gaat Ethereum Stijgen Naar Nieuwe ATH?

Ethereum koers

De Ethereum koers lijkt niet te stoppen met stijgen sinds Bitcoin boven de $50.000 is gebroken. Vandaag staat Ethereum rond de $3.100 en de komende dagen kan Ethereum mogelijk verder †stijgen naar de $3.200 of zelfs de $3.500.

De sterke prestatie van Ethereum heeft betrekking op verschillende factoren, waar we in dit artikel naar zullen kijken.

Analyse Ethereum Koers

Ethereum’s koers staat momenteel op $3.092 na een stijging van $2,6% in de afgelopen 24 uur. Dit is een stijging van +6,35% in de afgelopen week en +39,8% in de afgelopen maand. De ETH koers zit momenteel in de lift en dat is te zien aan de 30-daagse moving average (geel) die ook begonnen is met klimmen.

De altcoin presteert bovengemiddeld, wat we kunnen zien aan de Relative Strength index (RSI) die rond het overbought niveau van 80 slingert. Toch lijkt Ethereum, los van kleine correcties, niet te stoppen met stijgen.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers grafiek – TradingView

Er zijn meerdere factoren die bijdragen aan de stijgende ETH koers, waaronder een groot aantal transacties onder crypto whales, die ETH op lange termijn vast lijken te houden. Grote investeerders die gezamenlijk investeren in Ethereum, hebben een grote positieve invloed op de ETH koers.

Een mogelijke reden dat deze whales zo happig zijn op Ethereum is de volgende upgrade voor Ethereum, die begin volgende maand wordt verwacht. Deze upgrade zal het netwerk van Ethereum efficiënter maken, mogelijk zijn dan de hoge transactiekosten op Ethereum verleden tijd.

Hierdoor kan Ethereum behoorlijk groeien in adoptie, waardoor de vraag naar ETH en de koers hiervan zullen stijgen.

Twee andere belangrijke factoren waar whales rekening mee houden is de Bitcoin halving in april en de spot Ethereum ETF die zo vroeg als mei kan worden gelanceerd. De Bitcoin halving zorgt historisch gezien voor een stijging van de hele crypto markt, terwijl de spot Ethereum ETF, juist meer aandacht naar Ethereum zal trekken vanuit instituties.

Crypto investeerders en analisten denken dat Ethereum gaat stijgen naar een nieuwe All-Time High boven de $5.000 dit jaar. Op korte termijn lijkt er veel hype te zijn rondom Ethereum, waardoor ETH deze week verder zou kunnen klimmen naar $3.200 of zelfs $3.500.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Hoewel Ethereum nog verder zou kunnen klimmen dit jaar, is het voordeel van kleine cryptomunten dat ze in verhouding nog harder kunnen stijgen als gevolg. Dit zou ook het geval kunnen zijn voor Bitcoin Minetrix (BTCMTX), een nieuw mining protocol dat de Ethereum blockchain gebruikt om Bitcoin cloud mining mogelijk te maken.

Investeerders kunnen BTCMTX in de staking pool leggen om passief tokens en mining credits te verdienen. Deze mining credits kun je inwisselen voor hash power om Bitcoins mee te minen.

BTCMTX is in de presale te koop voor $0,0137 per stuk en heeft voor het project al meer dan $11,44 miljoen opgehaald, terwijl de hard cap van $15 miljoen nadert. Tijdens de presale is het mogelijk om BTCMTX vroegtijdig te staken om vóór de lancering al passieve beloningen te verdienen.

Met een investering in Bitcoin Minetrix, zet je in op de prestatie van de ERC-20 token, BTCMTX en op die van Bitcoin, de grootste en bekendste crypto op de markt. Daarom is de verwachting hoog dat BTCMTX na zijn eerste lancering ondergewaardeerd zal zijn en kan stijgen.

 

Smog (SMOG)

Hoewel Ethereum het erg goed doet, is het belangrijk om niet te vergeten dat Solana ook veel potentie heeft in de toekomst. De nieuwe meme coin, Smog (SMOG), gebruikt beide blockchains in zijn missie om de grootste meme coin te worden en de allergrootste airdrop op Solana te doen.

Deze nieuwe meme coin is enkele weken terug gelanceerd op de gedecentraliseerde exchange Jupiter en heeft kort daanaa een ERC-20 variant gelanceerd. Met de Ethereum variant is het mogelijk om SMOG te staken voor extra tokens en airdrop punten.

Je doet mee met de Smog airdrop door SMOG te kopen en vast te houden, je kunt de token kopen via de officiële website en via Jupiter exchange. Door je tokens via de website te staken en door quests te voltooien op Zealy, verdien je airdrop punten, waarmee jouw aandeel van de aankomende grandioze airdrop nog groter zal worden.

Naast de grote airdrop, voert Smog ook kleine airdrops uit, holders van andere bekende meme coins, waaronder Bonk, krijgen gezamenlijk een airdrop van $1.500 aan SMOG. Wil je weten welke meme coin holders de volgende mini airdrop krijgen? Houd Smog dan goed in de gaten via X (Twitter), of neem deel aan de Telegram / Discord van het project.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
ETHethereuk koersEthereum

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...