ETH Naar $3k, ADA & SOL Liften Mee, Welke Altcoin Gaat Exploderen

crypto kopen en bewaren

De crypto markt start de week in rode cijfers, nadat altcoins zoals Ethereum, Cardano en Solana een indrukwekkende week achter de rug hebben. Zo zijn deze altcoins met meer dan +10% gestegen in de afgelopen week voordat ze vandaag met meerdere procenten zijn gedaald.

Kan Ethereum naar $3.000 stijgen en in het kielzog Cardano en Solana met zich meenemen?

Ethereum, Cardano en Solana – Welke Altcoin Gaat Exploderen?

Top 10 altcoins hebben de afgelopen week sterk gepresteerd, zo is Ethereum boven de $2.500 uitgekomen, Cardano boven de $0,56 en Solana boven de $110. Op maandag begint de markt met een dip waardoor deze altcoins met enkele procenten zijn gezakt, terwijl de crypto markt in zijn geheel met -1% is gedaald.

Maar dankzij de sterke fundamentals van ETH, ADA en SOL, zou het niet lang hoeven te duren voordat deze altcoins hun rally voortzetten, mogelijk dankzij Ethereum die binnenkort naar $3.000 kan stijgen.

Ethereum (ETH)

De Ethereum koers is vandaag met -1,7% gedaald naar $2.482 nadat de altcoin in een week tijd met meer dan +7% steeg en boven boven de $2.500 is uitgeschoten. Ethereum profiteerde van zijn nieuwe ERC-404 standaard, die de functies van ERC-20 en ERC-721 combineert. Hoewel dit geen officiële token standaard van Ethereum is, profiteerde het netwerk behoorlijk van deze toevoeging.

De Ethereum koers werd nog volatieler toen bekend werd gemaakt dat de co-founder van Ethereum 4.300 heeft gestort op de gecentraliseerde exchange, Kraken.

De Ethereum koers profiteerde deze week ook van een sterke stijging in NFT trading volume, wat blijkt uit gegevens van CryptoSlam.

Maar ook op technisch gebied profiteerde Ethereum onder andere van de vorming van een support bij de 30-daagse moving average (geel). Mocht Ethereum de komende dalen, dan kunnen verdere dalingen onder de $2.400 worden afgeremd en zou ETH hier een bounce kunnen maken.

Door de dip van vandaag is de Relative Strength Index (RSI) van Ethereum ook aan het afkoelen en zou deze binnenkort weer onder de 60 kunnen vallen in de neutrale zone.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers grafiek – TradingView

Met de veelbelovende Dencun upgrade die rond 13 maart gepland staat, zou Ethereum de komende weken verder kunnen klimmen, met de mogelijkheid om de $3k aan te tikken. Als deze upgrade goed uitpakt, dan zou Ethereum dit jaar een nieuwe ATH neer kunnen zetten boven de $5.000.

Vele altcoins kunnen hiervan profiteren, zelfs andere concurrerende blockchains zoals Cardano en Solana.

Cardano (ADA)

Ook Cardano heeft een sterke week gehad met een stijging van ongeveer +7% in de afgelopen 7 dagen. ADA kreeg vandaag wel een behoorlijke klap en daalde -4% op maandagochtend, richting de $0,535.

De Cardano koers steeg deze week met meer dan +15% nadat het een break-out maakte boven de resistance bij $0,55. Helaas is de koers hier gisteren weer onderuit gebroken en dreigt de koers weer richting zijn 30-daagse moving average rond de $0,51 te zakken.

Cardano koers grafiek
Cardano koers grafiek – TradingView

Mogelijk is Cardano wel uit de downtrend gebroken die loopt vanuit de december highs van $0,68. Dit geeft ADA de potentie om de komende weken te stijgen in waarde, wat een verdere boost kan krijgen als de Ethereum koers richting de $3k gaat.

Als Cardano net als Solana kan groeien in populariteit, kan de altcoin dit jaar de $1 doorbreken en mogelijk nog verder stijgen richting zijn ATH van $3,10

Solana (SOL)

Ondanks de eerste storing die Solana in een jaar tijd heeft meegemaakt, blijft de afgelopen week erg positief voor de SOL koers. Maar ook Solana heeft op maandagochtend een klap gekregen en is bijna met -5% gedaald in de afgelopen 24 uur, nadat SOL in de afgelopen week meer dan +10% steeg richting een piek boven de $110.

Solana profiteerde de afgelopen week van een stijging in Total Value Locked (TVL) van $1,845 miljard, het hoogste sinds juli 2022. Aan de grafiek van DefiLlama lijkt te zien dat de TVL van Solana de komende tijd nog verder kan toenemen. Hier zou de Solana koers de komende tijd ook van kunnen profiteren.

Momenteel ligt Solana rond de $105 en dreigt de koers vandaag nog verder te dalen, terwijl de markt in zijn geheel ook onderuit zakt. De SOL koers zou de komende dagen zijn support rond de $100 kunnen testen en met een breakdown onder deze support, kan Solana verder dalen naar haar moving average rond de $95.

Solana koers grafiek
Solana koers grafiek – TradingView

Als Solana dit jaar blijft groeien in populariteit, dan zou een koers van $200 op tafel liggen, maar afhankelijk van hoe bullish de markt dit jaar eindigt, is een stijging tot zo hoog als $500 ook mogelijk voor de altcoin.

Deze Kleine Crypto’s Hebben potentie om nog Veel Meer te Stijgen

Als Ethereum de $3k weet te breken, zullen Solana en Cardano hier waarschijnlijk een mooie boost van krijgen. Maar kleinere altcoins kunnen nog meer profiteren wanneer de Ethereum koers stijgt en stabiel blijft.

Daarom kijken we naar 2 kleine crypto’s met potentie om binnenkort te exploderen en in verhouding nog veel meer te stijgen dan Ethereum, Cardano en Solana.

Smog (SMOG)

Smog is een pas gelanceerde meme coin die een indrukwekkende pump van meer dan +200% heeft meegemaakt. De nieuwe altcoin heeft aandacht van vroege investeerders getrokken met het plan om de grootste crypto airdrop ooit te houden, met een spannende campagne waarmee gebruikers extra punten kunnen verdienen om nog meer uit deze airdrop te halen.

Hoewel de token officieel is gelanceerd op Solana, heeft de nieuwe meme coin ook een variant op Ethereum, waardoor het mogelijk is om SMOG te staken voor passief inkomen en extra airdrop punten. Met meer dan 1 miljoen Smog tokens gestaked op dit moment, is de verwachting hoog dat Smog binnenkort zijn volgende pump mee zal maken.

Je kunt SMOG kopen via de gedecentraliseerde exchange, Jupiter en via de officiële website. Gebruik de Solana variant om te traden met lage transactiekosten of de Ethereum versie om te staken voor een aantrekkelijke APY rond de 50% en extra airdrop punten. Bekijk de website voor meer info over de airdrop campagne.

 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Een opkomende crypto die nog niet gelanceerd is, is BTCMTX van Bitcoin Minetrix. Deze gloednieuwe altcoin is tijdelijk verkrijgbaar in de presale, die al een indrukwekkende $10,7 miljoen heeft opgehaald. Gebruik BTCMTX om Bitcoins te minen voordat de block rewarrd in april wordt gehalveerd in de Bitcoin halving van 2024.

BTCMTX is de toegangssleutel tot het Stake-to-Mine mechanisme van Bitcoin Minetrix. Door de token te staken, verdien je mining credits, die je kunt gebruiken om BTC te minen via de cloud, dit betekent dat je geen geld hoeft te besteden aan dure machines en hoge energierekeningen.

?s=20

BTCMTX is in de presale te koop voor $0,0134 per stuk en zal deze week stijgen in prijs naar $0,0135. Dankzij de utility die de token biedt, kan deze token na zijn lancering behoorlijk stijgen in prijs. Tijdens de presale kun je BTCMTX kopen en naar voorkeur ook staken voor passieve beloningen voordat de token gelanceerd wordt.

Wil jij een overzicht van welke crypto je het beste kunt kopen in 2024? Lees dan ons artikel: Welke crypto kopen in 2024!

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...