ETH supply voorraad bereikt dieptepunt – gaat Ethereum stijgen met nog 10% ETH over?

2843 totale weergaven
SEC Goedkeurt Spot Ether ETF's

Het is een bijzondere tijd voor Ethereum, want slechts 10% van de ETH supply is nog verkrijgbaar op exchanges, het laagste niveau in 8 jaar tijd. Een groot deel van de supply is de afgelopen weken uit exchanges gehaald, mogelijk een teken dat slimme investeerders rekenen op een grote pump voor de altcoin.

De Ethereum koers is de afgelopen weken onderuit gegaan, maar lijkt vandaag weer te herstellen, zo heeft ETH een waarde van $ 3610 na een stijging van 3% in de afgelopen 24 uur. Vandaag kijken we naar wat Ethereum gaat doen en of ETH wellicht op het punt staat om een gigantische bull run mee te maken.

Nog 10% ETH op exchanges – gaat Ethereum stijgen?

Richting het eind van mei heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) in de VS-goedkeuring gegeven voor de spot Ethereum ETF. Vanaf het moment dat geruchten over deze goedkeuring naar boven kwamen, schoot de Ethereum koers met ruim 30% van $ 3000 naar bijna $ 4000 in een dag tijd.

De ETF hype daalde langzamerhand, waardoor de Ethereum koers zakte, terwijl Ethereum whales massaal investeerde en hun ETH uit exchanges haalde. Maar als we kijken naar de onderstaande grafiek, zien we dat sinds het begin van vorig jaar steeds meer ETH uit exchanges is gehaald, mogelijk dankzij de geruchten rond de spot Ethereum ETF, die in 2023 al zijn begonnen.

Dalende Ethereum supply
Dalende ETH-exchange supply (blauw) / Stijgende ETH koers (zwart) – Bron: Glassnode

Op lange termijn is er een duidelijke omgekeerde correlatie te zien tussen de dalende exchange supply en de stijgende Ethereum koers. Maar nu de supply zo laag als 10% is geworden en zo laag blijft, kan het een teken zijn dat ETH mogelijk veel meer waard kan worden.

De grootste exchange outflows van Ethereum vonden plaats in de afgelopen twee weken, zo zagen we vorige week dat er meer dan 336.000 ETH (momenteel € 1,28 miljard) uit Coinbase is gehaald. Volgens analisten is dit een duidelijk teken dat Ethereum momenteel spotgoedkoop is.

Ethereum is in het afgelopen jaar met zo’n 108% gestegen, maar ligt nog steeds zo’n 24% onder zijn all-time high van $ 4.721, terwijl Bitcoin vlak onder zijn oude all-time high van $ 68.000 ligt.

Dit, in combinatie met het feit dat de Ethereum supply op een bizar laag niveau ligt en de opkomende lancering van de Ethereum ETF, kan een teken zijn dat de Ethereum koers binnenkort een nieuwe high kan bereiken boven $ 5.000. Hiermee zou ETH vanuit dit punt nog met ruim 38% kunnen stijgen in de komende maanden.

Welke altcoins gaan meeliften op Ethereum?

Ethereum zou dus op het punt kunnen staan om te exploderen, wat erg positief is als je veel kapitaal in ETH hebt zitten. Voor kleinere investeerders is een stijging van 38% op middellange termijn minder aantrekkelijk, waardoor het een idee kan zijn om in plaats daarvan te investeren in kleinere altcoins.

In dit deel van het artikel bespreken we 3 van de meest veelbelovende crypto projecten van dit moment, die tijdelijk hun native token verkopen in een presale. Tijdens deze presale kun je deze nieuwe cryptomunten voor een lage prijs kopen voordat deze gelanceerd worden en mogelijk veel meer waard worden.

PlayDoge (PLAY)

Hoewel de crypto markt – met name altcoins – veel is gedaald de afgelopen weken, zouden we aan het voorfront kunnen staan van een nieuwe crypto bull run. Tijdens een nieuwe bull run kunnen utility tokens zoals PlayDoge (PLAY), meer aandacht krijgen en met 10 of zelfs 100 keer stijgen in waarde.

Tijdens de vorige bull run was Play-to-Earn een grote hype, met name omdat er veel nieuwe gebruikers deelnamen aan de markt. Dit zou in 2024 weer kunnen gebeuren, waardoor projecten in bepaalde sectoren, zoals crypto gaming en AI, mogelijk een erg goede investering zijn.

PlayDoge heeft met zijn presale in 3 weken tijd meer dan $ 4,86 miljoen opgehaald en zal hierdoor binnenkort uitverkopen. Je kunt PLAY kopen voor $ 0,0051 per stuk en vroegtijdig staken voor een APY van 147%. Meer weten over het project? Bekijk de bovenstaande video of bezoek de website!

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

 • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
 • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
 • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

99Bitcoins (99BTC)

99Bitcoins (99BTC) is een nieuw project op de Ethereum blockchain met een bestaande community van bijna 3 miljoen abonnees. Binnenkort zal het nieuwe Learn-to-Earn platform lanceren, waarmee je op een leuke manier meer kunt leren over crypto en daarmee 99BTC verdient als beloning.

Ook 99Bitcoins kan dit jaar een sterke groei meemaken met de influx van nieuwe crypto investeerders die de markt binnenkomen. Hierdoor kan de vraag naar 99BTC nog groter worden, terwijl de altcoin ook direct kan meeliften op de waarde van Ethereum, waaraan zijn eigen waarde gekoppeld is.

Tijdens de presale kun je 99BTC vroegtijdig kopen voor een lage prijs van $ 0,0011 en staken voor 757% extra tokens per jaar (elke paar seconden uitbetaald). De presale heeft al meer dan $ 2,23 miljoen opgehaald en het project zal zich binnenkort klaarmaken voor lancering.

Beste educatieve token

99Bitcoins: learn-to-earn token

 • Verdien $99BTC terwijl je alles leert over cryptocurrency
 • Airdrop van 99.999 $99BTC tokens
 • Bridge naar BRC-20 token inclusief staking opties
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe zelf onderzoek.

 

Base Dawgz (DAWGZ)

Base Dawgz (DAWGZ) is een unieke meme coin met een avontuurlijk thema. In plaats van enkel een grappig plaatje en een naam, heeft DAWGZ ook een vorm van utility, zo kun je deze token binnenkort verhandelen op zes verschillende blockchains.

De mascotte van Base Dawgz is geïnspireerd door Shiba Inu en houdt van skydiven. Hierdoor gaat deze hond vanuit zijn thuisbasis op de Base blockchain, met zijn vliegtuig naar andere blockchains, waaronder Ethereum, de BNB chain, Polygon, Solana en Avalanche. Dit geeft DAWGZ extra potentie om viraal te gaan en x10 of zelfs x100 te gaan in waarde.

https://twitter.com/BaseDawgz/status/1803133896495640824

Base Dawgz heeft 2 weken geleden zijn presale gelanceerd en nadert nu zijn mijlpaal van $ 2 miljoen. Binnenkort zal de meme coin lanceren op zijn eerste exchange, maar vandaag kun je de token nog kopen voor een lage prijs van $ 0,00527.

Multi-chain meme coin

Base Dawgz - base jumping meme coin over meerdere chains!

 • Beschikbaar op meerdere blockchains
 • Meme coin gebaseerd op base jumping
 • Onderdeel van legendarische dog meme coins
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
ETHEthereum

  Door: Bart Klammer

  Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...

  Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd