Ethena’s ENA Token stijgt temidden van DeFi-uitbreiding en RWA-investeringen

1242 totale weergaven
|

 

Ethena’s governance token, ENA, is de afgelopen week met 60% gestegen, gedreven door recente protocol updates en stijgende adoptie in de decentralized finance (DeFi) ruimte. De prijssprong van de token weerspiegelt het groeiende vertrouwen in Ethena’s vermogen om te navigeren door het zich ontwikkelende DeFi-landschap en de komende uitbreidingen.

ENA Token Prijs Stijgt

Ethena’s governance token, ENA, heeft een van de grootste prijsstijgingen onder de cryptocurrencies gezien in de afgelopen week, met een stijging van $0,285 naar $0,456. De stijging van 60% overtreft de winsten van belangrijke activa zoals Bitcoin en Solana, die in dezelfde periode slechts 7 % stegen.

De prijsstijging wordt toegeschreven aan twee belangrijke aankondigingen: de overweging om Solana (SOL) toe te voegen als backing asset voor Ethena’s synthetische dollar (USDe) en de investering van $46 miljoen van het protocol in real-world asset (RWA) producten. Beide stappen hebben het vertrouwen in de langetermijngroei van Ethena versterkt.

Marktvertrouwen en ENA-handelsactiviteit

De handelsactiviteit rond ENA is ook aanzienlijk toegenomen. Volgens blockchain analytics bedrijf Nansen groeide het aantal ENA tokens op grote beurzen zoals Binance met 7,5% tot 653 miljoen tokens. Binance zag de grootste instroom, met $16,3 miljoen aan ENA verhandeld in de afgelopen week, wat duidt op een stijgende marktinteresse.

Ondanks de prijsstijging blijft het sociale sentiment rond ENA gemengd. Gegevens van Santiment tonen een lichte stijging van het negatieve sentiment, waarbij sommige handelaren zich zorgen maken over mogelijke kortetermijncorrecties na de snelle prijsstijging. Veel marktwatchers blijven echter optimistisch over het opwaartse traject van ENA en wijzen op Ethena’s groeiende aanwezigheid in de DeFi-sector.

Ethena’s $ 46M RWA-investering

Naast de prijsstijging heeft Ethena’s bestuursforum onlangs een toewijzing van $ 46 miljoen aan tokenized real-world assets (RWA’s) goedgekeurd. Het Reserve Fund zal investeren in producten van BlackRock, Sky, Mountain en Superstate. Deze strategische zet zal naar verwachting stabiele opbrengsten genereren uit traditionele financiële markten, waardoor de steun van het protocol voor zijn USDe synthetische dollar verder wordt versterkt.

Lees meer over:
BinanceENAethenatoken

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....