'Ethereum is geen altcoin meer, Ether (ETH) verdient eigen plek naast Bitcoin'

'Ethereum is geen altcoin meer, Ether (ETH) verdient eigen plek naast Bitcoin'

De San Francisco Open Exchange (SFOX) wil af van de term altcoin voor ether (ETH). De belangrijkste token op het netwerk van Ethereum is volgens een markt rapport geen altcoin meer. Op hun handelsplatform richt SFOX zich op institutionele beleggers.

Correlatie tussen ETH en BTC

De correlatie tussen bitcoin en ether qua prijsbewegingen is volgen SFOX reden genoeg om af te stappen van het woordje alt wanneer we het hebben over ether of Ethereum. Volgens Cointelegraph communiceert de beurs het volgende:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="San Francisco Open Exchange"]Dit ondersteunt het idee dat Ethereum een blockchain op zichzelf is geworden. Een chain die wordt erkent als een eigen asset, op zijn eigen manier. Net zoals bitcoin. Als dit doorzet dan is het ongepast om Ethereum in de categorie 'altcoin' te stoppen.[/penci_blockquote]

Want dan komt ETH in het rijtje met alle andere cryptomunten. En dat is een oneerlijke vergelijking. Ethereum biedt namelijk veel meer dan de meeste projecten gecombineerd. Sterker nog: het merendeel van de tokens in de top 100 is een ERC20-token uitgegeven op het netwerk van Ethereum.

Je zou dus kunnen zeggen dat net als grote broer Bitcoin, Ethereum een eigen categorie verdient.

Wanneer je kijkt mry de bril van iemand die alleen bitcoin als cryptomunt ziet, dan zeg je natuurlijk gelijk nee. Maar als je kijkt naar het netwerk van Ethereum en de groei van datzelfde netwerk, dan kun je toch ook stiekem concluderen dat ook daar wat moois aan de hand is.

Moet wel gezegd worden: Met Ethereum 2.0 in het vooruitzicht lijken de oude normen en waardes op het huidige netwerk helemaal overhoop te worden gegooid. Het is afwachten hoe dat uitpakt.

Een van de mede-oprichters van het project, Vitalik Buterin, opperde deze maand nog om te kijken naar bitcoin cash als tijdelijke schaalbaarheidsoplossing.

Vijf pilaren van een open blockchain

Ethereum scoort ook goed op de 'Five Pillars of Open Blockchains' punten van Andreas Antonopoulos. Andreas is een van de belangrijkste sprekers op het gebied van bitcoin en open blockchains.

Hij stelt dat een blockchain pas echt open is wanneer het open, grenzeloos, neutraal, openbaar en bestand is tegen censuur. Ethereum voldoet in theorie aan al deze eisen. Mede daarom noemt Andreas Ethereum ook vaak in zijn praatjes.

Tegelijkertijd kun je je ook afvragen: hoeveel mensen bepalen nou eigenlijk de koers van het project Ethereum 2.0? En een paar jaar geleden werd er nog een hard fork gedaan om een foutje in een belangrijk smart contract terug te draaien. Daaruit ontstond Ethereum Classic, waar de munten wel vast bleven zitten in het smart contract. Bij het huidige Ethereum werd dat foutje echter teniet gedaan.

Kortom: Andreas en cryptobeurs SFOX zien Ethereum als een open blockchain met eigen bestaansrecht. Het stempel altcoin is misschien iets te makkelijk voor een project van deze orde.

Benieuwd naar de vijf pilaren van open blockchains? Check de video van Andreas hieronder.

Lees meer over:
ether Ethereum ETH

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties