Ether handelaren richten zich op calls boven $3.600

eth koers

De openstaande ether-opties laten een concentratie van calls zien die eind juni aflopen. Het gaat om ruim 617.000 contracten en een nominale waarde van meer dan $1,8 miljard, zo blijkt uit gegevens van Deribit. Dat meldt The Block vandaag.

Ether opties die aflopen in juni

Een calloptie is een financieel contract dat de houder het recht, maar niet de verplichting, geeft om een onderliggende asset (zoals aandelen of cryptocurrencies) te kopen tegen een vooraf bepaalde prijs (de uitoefenprijs of strike price) binnen een bepaalde periode of op een specifieke vervaldatum.

Het significante aantal call-contracten en hun substantiële nominale waarde kunnen duiden op vertrouwen in de toekomstige koers van ether. Men speculeert erop dat tegen de vervaldatum eind juni ether behoorlijk in waarde gaat stijgen. Een concentratie van call opties kan ook de prijs van de digitale asset ondersteunen. Dat gebeurt zodra derivatenhandelaren besluiten hun opties uit te oefenen wanneer de prijs begint te stijgen boven de specifieke uitoefenprijzen zoals geschetst in de optiedistributie.

De uitoefenprijzen voor calls met vervaldatum eind juni zijn geconcentreerd boven $3.600, waarbij $6.500 de meest favoriete uitoefenprijs is. Dat zegt CoinShares Research Associate Luke Nolan. Volgens de analist is er een significante nominale waarde van $192 miljoen geassocieerd met de grootste open interest vóór de vervaldatum in juni op de $6.500 uitoefenprijs. Dat weerspiegelt (enorm) vertrouwen onder sommige handelaren dat ether dat prijsniveau gaat bereiken.

“De grootste open interest voor de vervaldatum eind juni is geconcentreerd op een uitoefenprijs van $6.500, met een nominale waarde van $192 miljoen,” zegt Nolan aan The Block.

Puts versus calls

Een putoptie is een financieel contract dat de houder het recht, maar niet de verplichting, geeft om een onderliggende asset te verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs (de uitoefenprijs of strike price) binnen een bepaalde periode of op een specifieke vervaldatum.

Gegevens tonen ook een toenemend aantal uitstaande calls in vergelijking met puts in ether-opties open interest vóór de vervaldatum eind juni.

Een put-call ratio onder de één geeft aan dat het volume van calls het volume van puts overschrijdt, wat wijst op een optimistische stemming in de markt. Er wordt aangenomen dat een handelaar die call-opties koopt impliciet optimistisch is over de markt, terwijl een put-koper pessimistisch is. Volgens het Data Dashboard van The Block is de put-call ratio van ether-opties op Deribit vandaag 0,41.

De prijs van ether is in de afgelopen 24 uur met meer dan 2% gedaald en ligt op moment van schrijven rond $2.900.

Lees meer over:
etherEthereum

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...