Gaan we binnenkort met ethereum (ETH) afrekenen bij Amazon?

Gaan we binnenkort afrekenen met ethereum (ETH) bij Amazon? Een samenwerking tussen crypto betaalprovider CLIC Technology en blockchainbedrijf Opporty moet dit mogelijk gaan maken. Ze gaan een browser extensie bouwen, waarmee klanten van Amazon met ether (ETH) online kunnen afrekenen.

Afrekenen met ether (ETH) bij Amazon

De technologie die beide startups is gebaseerd op Plasma Cash, een off chain oplossing die binnen ethereum nog in de experimentele fase zit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het concept van Plasma Cash is vorig jaar door Vitalik Buterin onthuld. Door sommigen is het aangeduid als het ‘Lightning Network van ethereum’. Als betalingsnetwerk staat het nog steeds in de kinderschoenen.

Ethereum kan nu twintig transacties per seconde verwerken, een stuk lager dan de driehonderd transacties die Amazon per seconde verwerkt.

Maar de startups (Opporty en CLIC Technology) denken dat Plasma Cash op den duur kan concurreren met een MasterCard of VISA.

De startups willen uiteindelijk betalingsplatform ontwikkelen die ERC-20 en ERC-721 tokens kunnen verwerken. De wereldwijde e-commerce industrie is immens: in 2025 kan deze markt $24.000 miljard waard zijn.

Amazon-dochter WholeFoods

Dit jaar ook in het nieuws: je kunt met bitcoin (BTC) betalen bij grote ketens als Starbucks en Amazon-dochter Whole Foods.

De Amerikaanse cryptobeurs Gemini van de gebroeders Winklevoss faciliteert de betalingen via de app ‘Spedn’. Na het scannen van de QR-code is het gedaan: de koffie is betaald. Achter de schermen verwerkt de betaaldienstprovider Flexa de betalingen.

Thuisbezorgd.nl

Bitcoin Magazine NL sprak onlangs met de Europese accountmanager van Bitpay. In Nederland zijn er ca. 400 bedrijven die cryptomunten als betaalmiddel accepteren. De meest bekend is maaltijdenservice Thuisbezorgd.nl, die sinds 2014 bitcoin accepteert.

Bronnen: Global Newswire / BTC Manager

Lees meer over:
AmazonetherEthereum

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...