Ethereum (ETH) blockchain: méér transacties, minder dApp-activiteit

1022 totale weergaven

Het Ethereum (ETH) netwerk heeft in de maand mei weer een paar stappen gezet. Zo neemt het aantal transacties op de blockchain toe, evenals het gemiddelde transactiebedrag. De populariteit van het netwerk neemt gestaag toe.

Ethereum netwerk

De blockchain van ethereum groeit gestaag: het aantal ‘onchain’ transacties heeft in mei 910.000 transacties per dag aangetikt. Een groot verschil met februari, toen het dieptepunt op 430.000 per dag lag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De toename in transacties is deels te verklaren doordat de koersen sinds 2019 zijn gestegen. Ethereum profiteert daarvan, omdat de nodige op het netwerk draaien. Ook zijn een aantal decentrale cryptobeurzen afhankelijk van ethereum als omruilmiddel.

Ethereum (ETH) blockchain: méér transacties, minder dApp-activiteit

(Source: coinmetrics.io)

Ook het gemiddelde transactiebedrag is gestegen naar bijna $1.000. In februari was dit nog $388 gemiddeld. De kosten per transacties blijven laag. Deze lag in mei gemiddeld op $0.17.

dApps ontwikkeling

Uit data van CoinMetrics blijkt dat het aantal actieve maandelijkse adressen een nieuw record heeft bereikt in 2019. Het aantal maandelijkse actieve adressen (MAA) is gestegen van 192.000 in februari naar 310.000 in mei. Het hoogtepunt lag op januari 2018 met 580.000 actieve adressen.

Ethereum (ETH) blockchain: méér transacties, minder dApp-activiteit

De ICO-hype is in 2017 en 2018 een drijver geweest achter de groei van ethereum als netwerk. De ICO-markt is fors geslonken en dat heeft impact op het netwerk. In 2019 hebben 133 ICO’s $2,3 miljard opgehaald. In de maand januari van 2018 alleen lag dit cijfer op $2,15 miljard. Hoewel er in mei dus weer een korte opleving is.

Ethereum (ETH) blockchain: méér transacties, minder dApp-activiteit

Source: coinschedule.com

Het gebruik van decentrale applicaties neemt juist af. Bijna 87% van 1.508 ethereum dApps hadden ‘0’ gebruikers de afgelopen week, blijkt uit data van DappRadar. Op papier heeft ethereum minder transacties dan EOS (EOS) en Tron (TRX).

Bijna 1.000 ontwikkelaars hebben ruim 28.000 voorstellen ingediend voor het ethereum project verdeeld over ruim tweehonderd GitHub discussies. Activiteit van ontwikkelaars is wel een signaal dat het platform blijvend is.

Ethereum koers

Hoe heeft de koers van ether (ETH) zich ontwikkeld? De koers heeft weten te profiteren van de opmars van bitcoin dit jaar. De afgelopen drie maanden is de koers met 88% gestegen.

1 week +0.94%
1 maand +28.87%
3 maanden +88.17%
1 jaar -52.99%

Bronnen: Brave New Coin / Cryptoslate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...