Ethereum Foundation en Immunefi bereiden zich voor op eerste $2M ‘Attackathon’ voor beveiliging

2600 totale weergaven

Het beveiligingsteam van Ethereum, samen met Immunefi, staat op het punt om een baanbrekende “Attackathon” van $ 2 miljoen te lanceren om de beveiliging van blockchain te versterken, wat een belangrijke stap betekent in proactieve cyberbeveiligingsmaatregelen.

Groot crowdsourced veiligheidsaudit

Ethereum maakt zich op voor de lancering van de inaugurele “Attackathon”. Dit is een vier weken durende hackathon om de beveiliging van de blockchain rigoureus te testen en verbeteren.

Met een beloningspool van $2 miljoen is dit evenement klaar om de grootste crowdsourced veiligheidsaudit van de codebase van Ethereum te worden.

Doel en structuur

De “Attackathon” zal beveiligingsonderzoekers van over de hele wereld mobiliseren om kwetsbaarheden in het Ethereum protocol te identificeren en aan te pakken. Deelnemers zullen zich aan strikte regels houden en alleen rapporten met impact die aan de regels voldoen komen in aanmerking voor beloningen.

Het evenement begint met een gedetailleerde technische doorloop van de code van de blockchain om ervoor te zorgen dat deelnemers goed voorbereid zijn om potentiële zwakke plekken te ontdekken.

De rol van Immunefi

De “Attackathon” wordt georganiseerd door het bug bounty platform Immunefi en heeft als doel de collectieve expertise van de wereldwijde beveiligingsgemeenschap te benutten. Na de wedstrijd zal Immunefi een uitgebreid rapport samenstellen over de ontdekte kwetsbaarheden, waarin de belangrijkste bevindingen worden uitgelicht.

Financiering en toekomstplannen

Het Ethereum Protocol ServiceHet EPS-team heeft $500.000 bijgedragen aan de prijzenpot en probeert nog eens $1,5 miljoen in te zamelen voor 1 augustus. Dit initiatief maakt deel uit van een bredere strategie om soortgelijke hackathons te houden voor elke toekomstige hard fork, zodat de beveiliging continu wordt verbeterd.

Aankomende “Pectra” Hard Fork

De volgende grote update van Ethereum, de “Pectra” hard fork, staat gepland voor eind 2024 of begin 2025. Deze update zal de “Prague” en “Electra” upgrades integreren en belangrijke functies introduceren zoals een “social recovery” mechanisme voor wallet keys en smart contract-achtige functionaliteiten voor wallets.

Impact op de industrie

Hackathons zijn essentieel in de tech-industrie en benadrukken het belang van proactieve beveiligingsmaatregelen, zoals Ethereum’s “attackathon” evenement. Door aanzienlijke beloningen aan te bieden, wil de blockchain ethisch hacken stimuleren in plaats van kwaadaardige exploits.

Immunefi vermeldt verschillende bug bounties, met als grootste beloning $15 miljoen, aangeboden door LayerZero.

Samenvatting

Ethereum’s “Attackathon” vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de voortdurende inspanningen van de blockchain om zijn netwerk te beveiligen. Door de wereldwijde beveiligingsgemeenschap in te schakelen, probeert Ethereum niet alleen zijn protocol te versterken tegen potentiële bedreigingen, maar schept het ook een precedent voor toekomstige beveiligingsinitiatieven binnen de cryptocurrency-ruimte.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....