Ethereum-instromen stijgen: nieuwe kans op koerssprong?

400 totale weergaven
|

Ethereum toont signalen van een mogelijke koersstijging, met een bullish divergentie en een toename in beursinstromen. Dit komt precies op tijd voor de verkiezingen in de VS, die mogelijk een rol kunnen spelen in de koersontwikkeling van ETH.

Toenemende ETH-instromen en marktactiviteit

Afgelopen week stroomde ongeveer 96.000 ETH naar derivatenbeurzen, een aanzienlijk volume dat wijst op verhoogde marktactiviteit en mogelijk sterke koersbewegingen. In het verleden, zoals in mei en juli van dit jaar, zagen we dat vergelijkbare instromen naar beurzen werden gevolgd door prijsstijgingen of juist neerwaartse bewegingen. Deze recente stijging van ETH-instromen zou opnieuw een indicatie kunnen zijn van een aanstaande koersbeweging. Analisten merken hierbij op dat een koerssprong of correctie beide mogelijk zijn, afhankelijk van hoe de markt reageert op externe factoren zoals de komende Amerikaanse verkiezingen.

Verkiezingsseizoen en historische prijsactie van Ethereum

Met de Amerikaanse verkiezingen op komst, beginnen de markten naar patronen uit het verleden te kijken. In de verkiezingsperiode van 2020 liet Ethereum bijvoorbeeld een sterke koersstijging zien, deels door optimisme rond potentiële beleidsveranderingen. Aanhangers hopen op een vergelijkbare koersbeweging, vooral als de verkiezingsuitslag een positief effect heeft op de markten of het sentiment rond crypto verbetert.
Hoewel de huidige macro-economische omgeving is veranderd sinds de verkiezingen van 2020, verwachten analisten dat de verkiezingen nog steeds voor koersschommelingen kunnen zorgen, vooral bij belangrijke cryptocurrencies zoals Ethereum.

De ETH koers tijdens de afgelopen verkiezingen in 2020. Bron: AMBcrypto/Tradingview

De rol van Ethereum ETF’s: blijvende instroom ondanks volatiliteit

Tegelijkertijd blijven Ethereum ETF’s een interessante rol spelen in de marktdynamiek. Volgens recente gegevens heeft het iShares Ethereum Trust (ETHA) van BlackRock een sterke inflow laten zien, met een netto-instroming van $2,3 miljoen op 24 oktober. Dit laat zien dat de interesse in Ethereum ETFs sterk blijft, zelfs in tijden van marktvolatiliteit. Sinds de lancering in juli dit jaar hebben ETH ETFs weliswaar vaker uitstromen dan instromen gekend, maar sinds oktober zien we opnieuw een positieve trend. De vraag is of deze inflow-trend standhoudt, gezien het huidige marktsentiment en de onzekere vooruitzichten.

Op dit moment  bevindt Ethereum zich op een potentieel keerpunt, met significante beursinstromen, positieve technische signalen en de Amerikaanse verkiezingen in aantocht. Historisch gezien kan dit leiden tot sterke koersbewegingen, maar het blijft afwachten of het huidige economische klimaat een positieve impact zal hebben op Ethereum.
De komende weken zullen waarschijnlijk duidelijk maken of deze verhoogde activiteit een daadwerkelijke opwaartse trend voor ETH kan veroorzaken of dat beleggers voorzichtig moeten blijven.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
ETFETH

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...