Ethereum Koers Verwachting – ETH ETF Token Stijgt 15% Terwijl ETH $2000 Resistance Level Doorbreekt, Kan Ethereum Bitcoin Inhalen in 2023?

De Ethereum koers begint de dinsdag met een lichte daling, nadat deze wederom de $2000 resistance heeft doorbroken. Op hetzelfde moment stijgt de nieuwe ETH ETF Token met 15%, mogelijk dankzij het doorzettingsvermogen van Ether.

In dit artikel kijken we naar de huidige staat van crypto ETF goedkeuringen en waarom ETH de potentie heeft om Bitcoin in te halen.

Ethereum Koers Verwachting na Slecht Nieuws Crypto ETF Goedkeuringen

De directeur van BitGo, Mike Belshe, gaf deze week aan dat hoewel de goedkeuring voor de spot Bitcoin ETF dichter bij komt, we nog kunnen rekenen op een ronde van afwijzingen door de SEC. Het is waarschijnlijk hierdoor dat de Bitcoin koers is blijven haken rond het niveau van $37.000.

De Ethereum koers is vandaag licht gedaald na deze uitspraak over de verwachte goedkeuring van de spot Bitcoin ETF.

Hoewel Bitcoin gezien wordt als het digitale goud, kun je Ethereum vergelijken met aardolie; goud is waardevol en glimt, maar aardolie kun je voor van alles en nog wat gebruiken. Bitcoin kan worden gebruikt om waarde op te slaan, maar heeft verder niet veel te bieden, terwijl Ethereum op verschillende manieren te programmeren is.

Om die reden, heeft Ethereum een enorme potentie om in de toekomst Bitcoin in te halen. Sterker nog, 46% van deelnemers van een enquête van CryptoVantage, denkt dat Ethereum Bitcoin in kan halen.

Analyse Ethereum Koers

De Ethereum koers staat nu al meer dan een week rond het $2000 niveau, waardoor de 30-daagse moving average (geel) steeds dichterbij komt. Deze zou binnenkort kunnen dienen als support om Ethereum nog verder te laten stijgen.

Met een Relative Strength Index (RSI) van 60 en het feit dat ETH boven de $2000 ligt, heeft de Ethereum koers potentie om de komende weken weer boven de $2100 uit te breken.

Ethereum koers grafiek

Maar kan Ethereum Bitcoin inhalen? Dit jaar zou dat nog lastig kunnen worden, gezien alle ogen zijn gericht op Bitcoin met de verwachte spot Bitcoin ETF goedkeuringen. Op lange termijn is dit echter zeker mogelijk, gezien Ethereum veel meer te bieden heeft, zoals smart contracts en de mogelijkheid voor het ontwikkelen van dApps en coins op het netwerk.

Hierdoor heeft Ethereum aantrekkelijke eigenschappen waardoor het binnen enkele jaren massaal kan worden gebruikt over de hele wereld. Een stijging terug naar de oude all-time high van $4891,70 zou dan volgend jaar al mogelijk zijn en mogelijk kan Ethereum Bitcoin inhalen voor 2030.

In het geval dat Ethereum in de toekomst nog beter kan presteren dan tevoren, kan ook de ETH ETF Token profiteren van deze groei. De nieuwe cryptomunt is vorige week vrijdag, 17 november gelanceerd en is in de afgelopen paar dagen met +15% gestegen.

ETH ETF Token (ETHETF)

De ETH ETF Token is gemaakt om de verwachte goedkeuring van de Ethereum ETF te vieren. Nadat de spot Bitcoin ETF goedkeuring krijgt, hoeft het niet lang te duren voordat Ethereum als volgende een ETF krijgt.

Totdat de Ethereum ETF goedkeuring krijgt van de SEC, zal ETHETF een 2% burn tax op elke transactie houden om de supply te verkleinen. Het voordeel is dan dat vroege investeerders toegang hebben tot een grotere supply terwijl de token met de tijd kan stijgen in waarde.

Nadat de Ethereum ETF is goedgekeurd, zal de burn tax verdwijnen en kan de token meeliften op de Ethereum koers. De token kan gekocht worden via gedecentraliseerde exchanges met gebruik van ETH of USDT en ETH ETF heeft inmiddels al $106k aan tokens geburnd.

 

Bitcoin ETF Token (BTCETF)

Zelfs als Ethereum Bitcoin kan inhalen, betekent dit niet dat Bitcoin waardeloos zal worden. Vooral nu de ogen op dit moment gericht zijn op de spot Bitcoin ETF, kan de Bitcoin ETF Token een erg goede investering zijn.

Niet alleen kan deze token meeliften op het succes van de spot Bitcoin ETF en de Bitcoin koers, ook kun je deze token staken, heeft de token een burn mechanisme en kun je het laatste Bitcoin ETF nieuws volgen om op tijd belangrijke trades te maken.

BTCETF kan gekocht worden in de presale voor $0,0056 en heeft al meer dan $1,26 miljoen opgehaald. Nadat de presale voorbij is, zal de token gelanceerd worden op exchanges en kan BTCETF stijgen in waarde, zowel op korte als lange termijn.

 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Bitcoin Minetrix speelt in op zowel de toekomst van Bitcoin als Ethereum. Met het gebruik van het Ethereum netwerk, kunnen gebruikers staken en daarmee Bitcoins minen, ook wel stake-to-mine genoemd.

Door BTCMTX tokens te staken verdien je extra tokens en ook mining credits, waarmee je via de cloud Bitcoin kunt minen. Dit betekent dat je geen hardware hoeft aan te schaffen en alles eenvoudig kunt regelen via het dashboard van Bitcoin Minetrix.

De presale van BTCMTX heeft al meer dan $4,2 miljoen opgehaald en biedt de tokens aan voor $0,0117 per stuk. Door te investeren in Bitcoin Minetrix, kun je profiteren van zowel de stijgende waarde van BTCMTX als de stijgende waarde van bitcoin.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...