Ethereum transactiekosten op dieptepunt: wat betekent dit voor de ETH koers?

188 totale weergaven
ethereum transactiekosten

De transactiekosten van Ethereum zijn sterk gedaald en zijn nu slechts 0,82 Gwei. Dit wijst op minder activiteit op het netwerk. Maar betekent dit dat de Ethereum koers gaat dalen, nadat het zo sterk is gestegen de afgelopen dagen?

Grote daling in Ethereum transactiekosten

Volgens Ultra Sound Money zijn de gas fees van Ethereum gedaald naar een niveau dat in jaren niet is gezien. Op 11 augustus daalde het tot 0,82 Gwei, omdat er minder grote transacties op het netwerk zijn. Uit de analyse van IntoTheBlock blijkt dat het aantal transacties van meer dan $ 100.000 sterk is afgenomen, van 16.990 op maandag tot slechts 2.620 op zaterdag.

Door de lagere gas fees worden er ook minder ETH-tokens verbrand. Verbranding houdt in dat de basisvergoedingen die door gebruikers worden betaald, uit omloop worden gehaald om de voorraad van ETH deflatoir te maken.

Afgelopen week werden er slechts 3.698 ETH verbrand, terwijl er 18.065 nieuwe ETH-tokens zijn uitgegeven. Deze onevenwichtigheid heeft geleid tot een toename van de Ethereum voorraad, wat het verwachte deflatoire effect tegengaat.

Ethereum transactiekosten ultrasoundmoney

Gevolgen van lage gas fees voor het Ethereum netwerk

In het verleden wezen hoge gas fees op meer interesse en activiteit op Ethereum, vaak in lijn met een stijgende markt. In mei 2022 waren de gemiddelde dagelijkse gas fees $ 196,638 tijdens een piek in netwerkactiviteit.

Momenteel wijzen de lage gas fees op minder activiteit, wat gunstig is voor gebruikers die kosten willen besparen, maar het laat ook een trage markt zien. De Ethereum koers is nu $ 2.660, wat wel een stijging is van ongeveer 6% in de afgelopen 7 dagen. Ondanks deze stijging is de netwerkactiviteit wel flink gedaald.

De daling in gas fees en transacties wijst op een tijdelijke afname van interesse in Ethereum. Maar deze periode kan ook kansen bieden voor ontwikkelaars en gebruikers om tegen lagere kosten met het netwerk te werken, wat nieuwe innovaties kan stimuleren.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...