Ethereum Updates: Wat Betekenen Verkle Trees?

ethereum

Vitalik Buterin, de medeoprichter van Ethereum, heeft spannend nieuws gedeeld voor iedereen die geïnteresseerd is in Ethereum. Hij praat over een nieuwe technologie genaamd ‘Verkle trees’. Deze technologie is een belangrijk onderdeel van Ethereum’s toekomstplannen en belooft grote voordelen voor mensen die Ethereum willen ‘staken’ – dit betekent dat ze hun Ether gebruiken om het netwerk te ondersteunen en in ruil daarvoor beloningen krijgen.

Volgeks Buterin moet dit zorgen voor een eerlelijker netwerk waar individuele gebruikers ook mee kunnen doen, bijdragen en profiteren.

Maar wat betekent dit in gewone taal? Laten we het simpel houden:

  • Minder Ruimte Nodig: Normaal gesproken hebben computers die helpen het Ethereum-netwerk te draaien, veel geheugenruimte nodig. Met Verkle trees wordt dit veel minder. Dit betekent dat je een Ethereum node kunt draaien zonder dat je een computer met enorme harde schijf nodig hebt.
  • Snellere Synchronisatie: Wanneer je een Ethereum node start, moet deze ‘synchroniseren’ of up-to-date komen met de rest van het netwerk. Met Verkle trees gebeurt dit bijna onmiddellijk, waardoor je veel sneller aan de slag kunt.
  • Makkelijker voor Iedereen: Door deze verbeteringen kan iedereen met een basiscomputer deelnemen aan het Ethereum-netwerk. Dit maakt het netwerk toegankelijker en kan helpen om het meer gedecentraliseerd en veilig te maken.
  • Stap Voorwaarts in Ethereum’s Plan: Verkle trees zijn een deel van een groter plan om Ethereum te verbeteren, wat ook de overgang naar een proof-of-stake consensus omvatte (de ‘Merge’). Dit zijn allemaal stappen om Ethereum sneller, veiliger en gebruiksvriendelijker te maken.

In het kort: Verkle trees maken het makkelijker en goedkoper om een actieve rol te spelen in het Ethereum-netwerk. Dit is goed nieuws voor iedereen die betrokken is bij Ethereum, of je nu geïnteresseerd bent in staking, het draaien van een node, of gewoon het gebruiken van Ethereum-apps.

Lees meer over:
Ethereum

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...