ETH vs BTC: Ethereum koers verslaat Bitcoin, gaat Ethereum 50% stijgen deze week?

4659 totale weergaven
Ethereum ETF's goedkeuring - wat je moet weten

Ethereum (ETH) vertoont opvallende kracht ten opzichte van Bitcoin (BTC) met een mogelijke prijsstijging van 50% in het verschiet.

De koers van Ethereum laat een gunstig technisch patroon zien, terwijl positieve marktontwikkelingen, zoals de mogelijke goedkeuring van Ethereum ETF’s en de SEC die het onderzoek naar Ethereum heeft beëindigd, bijdragen aan de optimistische vooruitzichten.

Dit artikel analyseert de huidige situatie en onderzoekt wat deze ontwikkelingen betekenen voor de toekomst van Ethereum.

Goedkeuring van Ethereum ETF dichterbij

Het Ethereum-ecosysteem is onlangs opgeschud door ontwikkelingen met betrekking tot de mogelijke goedkeuring van een ETH ETF. De eerder goedgekeurde 19-4b formulieren werden met gemengde gevoelens ontvangen door de gemeenschap vanwege de mogelijkheid dat ze betwist konden worden.

Kort daarna diende Blackrock hun S-1 formulieren in, en nu werken de Ethereum ETF-uitgevers eraan om ‘redelijke’ opmerkingen van de SEC voor vrijdag aan te pakken, volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist bij Bloomberg.

Balchunas zei dat hij zijn voorspelling voor de lanceerdatum van de ETH ETF verschuift naar 2 juli. Ondertussen heeft de SEC ook hun onderzoeken naar Ethereum gestaakt. Consensys kondigde dinsdag aan dat de regelgevende instantie “zijn onderzoek” naar de digitale valuta afsluit.

Deze ontwikkeling wakkert verder de speculatie aan over een aanstaande goedkeuring van de ETF, aangezien de SEC niet de openbare handel van een bedrijf kan goedkeuren waarmee ze in conflict zijn. Dit is goed nieuws voor Ethereum; ook het technische plaatje ziet er goed uit:

Technische analyse Ethereum

Er is een opmerkelijke trend zichtbaar in de prijs van Ethereum, die een positief technisch patroon vertoont. Terwijl Bitcoin, de dominante cryptocurrency, de afgelopen weken een aanzienlijke daling heeft doorgemaakt, lijkt Ethereum zich in de tegenovergestelde richting te bewegen. Deze beweging suggereert het potentieel voor een aanzienlijke prijsstijging in het BTC/ETH-handelspaar.

De prijs vertoont een duidelijke technische vorming, welke duidt op een aanzienlijke stijging. Op de grafiek is een patroon te zien dat bekend staat als een ‘inversed head and shoulders’.

Dit technische patroon wordt gekenmerkt door drie dalen, waarbij het middelste dal langer is dan de twee vrijwel identieke buitenste dalen. Het patroon probeert de zogenaamde neckline te doorbreken, een weerstandsniveau dat aan de basis van de dalen ligt. De laatste keer dat dit patroon zich vormde was in de periode van 2019 tot 2021. Toen resulteerde het uiteindelijk in een koersstijging van 140%.

Er is een potentieel voor een prijsstijging van 50%. Zodra de prijs de nechline overschrijdt, is het van cruciaal belang dat het weerstandsniveau als support wordt getest. Als deze test succesvol is en de prijs blijft stijgen, zal dit resulteren in de vorming van ‘head and shoulders’ patroon uit het boekje.

De maximale stijging correspondeert met de afstand tussen de neckline en het laagste punt van het middelste dal. Hoe dieper het dal, hoe groter het potentieel voor stijging. In de huidige situatie zou dit kunnen leiden tot een koersstijging van ongeveer 50%.

Hoewel Ethereum er nu zowel fundamenteel als technisch erg sterk bij ligt, is het ook belangrijk om andere kansen binnen de cryptowereld te ontdekken. Deze nieuwe spelers, nog in de presale-fase, bieden investeerders de kans om vroegtijdig in te stappen en mogelijk te profiteren van hun enorme groeipotentieel in deze markt.

99Bitcoins (99BTC)

99Bitcoins heeft zich al jaren gevestigd als een gerenommeerd online platform dat handelaren waardevolle inzichten biedt in de wereld van cryptocurrencies. De website biedt een overvloed aan bronnen, zoals cursussen, artikelen en meer, en is geschikt voor zowel beginners als ervaren handelaren. Opwindend genoeg heeft 99Bitcoins onlangs zijn eigen token geïntroduceerd, waardoor zijn aanbod verder is uitgebreid.

U heeft de mogelijkheid om dit token te verwerven via een presale of door deelname aan het Learn-to-Earn-programma, dat u het token na de lancering ervan krijgt. Door actief deel te nemen aan de website, bijvoorbeeld door cursussen te volgen, kunt u de token verdienen.

Door deze strategie te implementeren, garandeert het dat het token niet alleen zijn bekendheid zal behouden, maar ook gedurende langere tijd een continue handelsactiviteit zal ervaren. Het verhoogde handelsvolume en de gemakkelijke toegankelijkheid om het token te kopen, kunnen mogelijk leiden tot een snelle stijging van de prijs.

Tot nu toe heeft de presale van 99Bitcoins meer dan $ 2,2 miljoen aan financiering opgeleverd. Als je mee wilt doen, heeft u de mogelijkheid om Ethereum, BNB of USDT op de website in te wisselen of de tokens eenvoudigweg rechtstreeks met uw creditcard te kopen. Start vandaag met leren en verdienen!

Beste educatieve token

99Bitcoins: learn-to-earn token

  • Verdien $99BTC terwijl je alles leert over cryptocurrency
  • Airdrop van 99.999 $99BTC tokens
  • Bridge naar BRC-20 token inclusief staking opties
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe zelf onderzoek.

Base Dawgz (DAWGZ)

Vanwege de hoog transactiekosten die aan Ethereum zijn verbonden, is het niet langer de voorkeursblockchain voor kleinschalige investeerders. Als gevolg hiervan zijn meme coins zoals Base Dawgz (DAWGZ) op Base, een Layer-2 blockchain gebouwd op Ethereum met lagere transactiekosten, aan populariteit gewonnen.

Onlangs is de populariteit van meme coins op Base enorm toegenomen, en een bepaalde coin genaamd Brett is naar voren gekomen als de beste crypto-meme op deze blockchain, met een marktkapitalisatie van $ 2 miljard. Bovendien biedt de nieuw geïntroduceerde Base Dawgz het gemak van multi-chain functionaliteit, waardoor gebruikers deze niet alleen op Ethereum kunnen verhandelen, maar ook op de Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche en Solana.

Base Dawgz roadmap

Slechts twee weken na de lancering heeft de presale voor Base Dawgz met succes al meer dan $ 1,8 miljoen opgebracht, wat de populariteit van deze meme coin en het potentieel voor een aanzienlijke stijging van de waarde ervan aangeeft. Gedurende fase 3 van de presale heeft u de mogelijkheid om DAWGZ te verwerven tegen de aantrekkelijke prijs van $ 0,00527, dit zal binnen zes dagen verder omhooggaan. Grijp je kans voor het te laat is!

Multi-chain meme coin

Base Dawgz - base jumping meme coin over meerdere chains!

  • Beschikbaar op meerdere blockchains
  • Meme coin gebaseerd op base jumping
  • Onderdeel van legendarische dog meme coins
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Rutger Kant

Rutger Kant is een ervaren content specialist met drie jaar ervaring in technologische journalistiek. Als schrijver van cryptobenelux.nl en technische student blinkt Rutger uit in het eenvoudig uitleggen van complexe concepten met betrekking tot cryptocurrencies. Zijn expertise strekt zich u...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd