Ethereum Verwachting Korte Termijn Naar Aanleiding van Vitalik Buterin’s Voorstel ‘Proof of Stake’ Upgrade – Is 9% Stijging Springplank en Gaat Ethereum Stijgen Naar $2500 Voor 2024?

Ethereum trending crypto

De Ethereum koers is vandaag tot wel +9% gestegen  nadat Ethereum founder, Vitalik Buterin gisteren een voorstel maakte om het huidige Proof of Stake mechanisme te vereenvoudigen.

In dit artikel kijken we naar recente ontwikkelingen rondom Ethereum, de 9% stijging van vandaag en onze verwachtingen voor de altcoin op korte termijn.

Recente Ontwikkelingen Ethereum

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, deelde gisteren via X (Twitter) een voorstel om het huidige Proof of Stake systeem van Ethereum te vereenvoudigen. Met deze upgrade, zouden er minder goedkeuringen per slot nodig zijn, waardoor het consensusmodel eenvoudiger en efficiënter kan worden.

Momenteel zijn er 28.000 signatures nodig per slot, wat met deze upgrade verlaagd zou worden naar 8192 signatures per slot. De upgrade zou het netwerk niet alleen efficiënter kunnen maken, maar ook eenvoudiger voor zowel gebruikers als developers op het netwerk.

Invloed Ethereum Hard Fork op DeFi Sector

Het Ethereum mainnet is in april dit jaar door de Shanghai Hard Fork Upgrade gegaan, waardoor stakers hun ETH op konden nemen. De verwachting was dat dit bearish zou zijn voor Ethereum, maar hierdoor besloten juist nog meer mensen ETH te staken.

Dit was het begin van een groeiende populariteit voor Liquid Staking, een investeringsmethode die dit jaar een groei van +334% zag. In 2024 kan Liquid Staking een nog populaire manier van geld verdienen worden, omdat dit een relatief veilige manier is om geld passief te laten groeien.

Donald Trump Verkoopt Vermoedelijk $2,4 Miljoen aan ETH

Donald Trump heeft enkele weken geleden behoorlijk wat geld opgehaald met het verkopen van zijn non-fungible tokens (NFT’s). Een crypto wallet, vermoedelijk van de voormalige president van de VS, schijnt enkele weken geleden zo’n 1.075 ETH of $2,4 miljoen naar Coinbase te hebben verstuurd.

Hoewel het bearish zou moeten zijn wanneer een whale wallet zoveel ETH verkoopt, is dit aan de Ethereum koers niet te zien. Dit zou typisch voor FUD zorgen, maar integendeel, de altcoin is na dit nieuws tot wel +9% gestegen vandaag.

Ethereum Verwachting Korte Termijn – Is 9% Stijging Springplank en Gaat Ethereum Stijgen Naar $2.500 Voor 2024?

De ETH rally van vandaag, wordt door sommige een ‘wraakactie’ van Ethereum tegenover Solana, die de afgelopen maand met +89% is gestegen. Op het moment ligt Ethereum +6,1% hoger dan gisteren op het niveau van $2.395, hierdoor is de koers boven zijn 30-daagse moving average (geel) gebroken.

Als Ethereum nu een candle kan sluiten boven het niveau van $2.403, dan zou Ethereum dit jaar nog naar de $2,5k kunnen stijgen voor een bullish begin van 2024. Op hetzelfde moment, lijkt Solana een slowdown mee te maken, zo is de altcoin vandaag met ruim -6% gedaald naar $105,50.

Ethereum koers grafiek

De Relatiebe Strength Index (RSI) van Ethereum ligt momenteel vlak boven de 63, een indicatie van een stijgende bullish momentum voor ETH. Als de altcoin vanuit hier nog verder klimt, zou de RSI kunnen stijgen naar 80 en kan de altcoin overbought worden met een mogelijke correctie als gevolg.

Vandaag is het belangrijk de $2.403 in de gaten te houden, als Ethereum een candle boven dit niveau sluit, zou ETH de komende dagen de resistance van $2,5k kunnen testen. In het positieve geval, kan Ethereum voor het begin van 2024 nog de $2.5k doorbreken en he nieuwe jaar bullish beginnen.

Veelbelovende Alternatieven op de Ethereum Blockchain

Als Ethereum in 2024 een bullish jaar krijgt, dan zouden altcoins die werken op het netwerk van Ethereum in verhouding nog meer kunnen stijgen.  Met name altcoins die de mogelijkheid bieden om passief geld te verdienen met staking kunnen volgend jaar erg populair worden.

Daarom zouden de onderstaande 3 Ethereum alternatieven volgend jaar kunnen exploderen in populariteit en waarde.

Meme Kombat (MK)

Als Ethereum in 2024 de leiding overneemt van Solana en haar #2 positie in de crypto markt weet te verdedigen, zou de nieuwe MK token van Meme Kombat een groot succes kunnen worden. Deze meme coin heeft potentie om op Ethereum te doen wat Bonk deed op het netwerk van Solana.

Meme Kombat maakt gebruik van het netwerk van Ethereum om on-chain battles te houden tussen bekende meme karakters. Gebruikers kunnen MK tokens inzetten op karakters zoals Wojak, SpongeBob, Pepe, Shiba Inu, Doge en nog meer, waarmee ze kans maken om extra MK tokens te winnen.

MK kan gekocht worden voor $0,257 en gestaked worden om extra tokens te verdienen met een APY van 186%. De presale van meme Kombat heeft inmiddels $5 miljoen opgehaald en de prijs van MK zal vandaag stijgen naar $0,268, voordat het begin 2024 gelanceerd wordt op exchanges en verder kan stijgen in waarde,

 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Een andere manier om het netwerk van Ethereum te gebruiken is om met een nieuwe Mthode Bitcoins te minen via de cloud. Bitcoin Minetrix maakt Bitcoin cloud mining voor iedereen toegankelijk met het innovatieve Stake to Mine systeem.

Door de native BTCMTX token te staken, verdien je mining credits die kunnen worden ingewisseld tegen hash power waarmee je via de cloud BTC kunt minen. Naast deze mining credits verdien je passief extra BTCMTX tokens, waardoor je met een enkele investering inzet in zowel Bitcoin als deze nieuwe altcoin.

Bitcoin Minetrix heeft met zijn presale al meer dan $6,5 miljoen opgehaald en biedt BTCMTX aan voor $0,125 per stuk. Nadat de presale is uitverkocht en de tokens gelanceerd, zal daarna het cloud mining dashboard live gaan en kun je beginnen met het minen van BTC.

 

Sponge V2 (SPONGEV2)

Sponge is een succesvolle meme coin op de Ethereum blockchain die dit jaar x100 ging met een market cap van $100 miljoen en meer dan 13.000 holders. Nu is het team bezig met het lanceren van de nieuwe Sponge V2 token, met de verwachting en het doel om het succes van Sponge V1 te herhalen en zelfs te overtreffen.

Sponge V2 tokens kunnen exclusief verdiend worden als beloning voor het staken van Sponge V1 tokens. Dit kan begin 2024 voor veel schaarste zorgen, wat een grote positieve invloed kan hebben op de koers van de nieuwe Sponge token.

Deze gelimiteerde Stake to Bridge periode van Sponge V2 markeert een nieuw begin voor Sponge en een uitbreiding van het ecosysteem. Zo zal de Sponge V2 token binnenkort gelanceerd worden en zal het team werken aan een opkomende Play to Earn game.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
ETHEthereum

  By Bart Klammer

  Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de blockchain sector steeds uitgebreider en ingewikkelder wordt, heeft Bart als doel om een betrouwbare bron te zijn voor het laatste nieuws over de blockchain en cryptocurrency.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

  De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  DOGE en BONK in nieuwe crypto meme rally Nieuws
  BONK, SHIB & DOGE Pumpen 40%, Wat Is De Beste Crypto Meme?

  De bull markt lijkt in volle gang te gaan. De koers van Bitcoin is al...

  Ethereum trending crypto Nieuws
  ETH Koers Pumpt $3,4k Voorbij, Hoeveel Kan Ethereum Waard Worden?

  Ethereum's koers bereikte vandaag een indrukwekkende mijlpaal na de $3,400 te passeren. Hierbij is het...

  Nieuws
  Bitcoiner wil de oranje vlag op de top van de Everest planten

  Een 23-jarige bitcoiner is van plan om een oranje vlag met het logo van bitcoin...

  Lees meer