Ethereum vs. Dogecoin Koers Verwachting – Crypto Nieuws Analist Voorspelt Welke Populaire Crypto Meeste Potentie Heeft in 2024

Wat is Dogecoin

De crypto markt is met -1,28% gedaald in de afgelopen 24 uur, waardoor populaire cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum en Dogecoin vandaag zijn gedipt. Hierdoor ligt de Dogecoin koers ruim -4% lager en de Ethereum koers -2% lager dan gisteren.

In dit artikel gaan we, gebaseerd op info van populaire crypto nieuws analisten, kijken welke van de 2 crypto’s het meeste potentie heeft in de komende weken.

Analist EQI Bank Voorspelt Mogelijke $40.000 Bitcoin Deze Week

Crypto analist en Executive Director van EQI Bank, Eli Taranto, kijkt deze week vooral naar Bitcoin en nieuwe economische cijfers vanuit de VS. Investeerders wachten deze week cijfers af van de Consumer Price Index (CPI), de huizenmarkt en de Gross Domestic Product (GDP) dat kijkt naar de waarde van producten en diensten in het derde kwartaal van 2023.

Het huidige optimisme van de crypto markt zou door deze cijfers nog verder versterkt kunnen worden, waardoor Bitcoin als gevolg naar $40.000 kan schieten. Mocht dit gebeuren, dan zal dit uiteraard ook een positieve invloed hebben op altcoins zoals Ethereum en Dogecoin.

Natuurlijk is een groot deel van het optimisme ook te danken aan de opkomende spot Bitcoin en Ethereum ETF’s, die instituties eenvoudiger toegang geeft tot deze 2 crypto assets, zonder hier direct in te investeren.

Kan Ethereum Koers Naar $3.600 Stijgen in December?

Sommigen zouden zeggen dat Ethereum momenteel nog steeds oversold is en dat de altcoin nog veel ruimte heeft om te stijgen. Al helemaal als je kijkt naar het feit dat de blockchain steeds verder groeit en efficiënter wordt.

Zo denkt populaire crypto nieuws analist Michael van de Poppe, dat de Ethereum koers mogelijk nog richting de $1.800 kan dalen, waardoor nieuwe investeerders in kunnen stappen. Vanaf dat moment zou Ethereum kunnen beginnen aan een doorbraak uit zijn huidige range en mogelijk tot $3.600 kan stijgen.

Het doorbreken van een range van de afgelopen 18 maanden zal geen simpele taak zijn, maar indien het optimisme van de markt verder toeneemt, zou dit kunnen gebeuren. Mocht zo’n doorbraak gebeuren, dan kan Ethereum het jaar eindigen rond de $2.500, of in het beste geval, boven de $3.000.

Wat Gaat Dogecoin Koers Doen Na 4% Daling?

Hoewel Ethereum veel potentie heeft om in de toekomst ver te stijgen, blijft Dogecoin niet veel meer dan een speculatieve meme coin. Echter is er nog hoop in december met de lancering van een fysieke Dogecoin naar de maan, die mogelijk voor een rally kan zorgen.

Ondertussen blijft de community van Dogecoin hopen dat Elon Musk, de eigenaar van X (Twitter), in de toekomst crypto betalingen mogelijk zal maken, met name Dogecoin betalingen. In dat geval zou DOGE als het ware iets van utility hebben en omdat Musk een grote fan is van Dogecoin, is dit niet onmogelijk.

Op technisch gebied, zou de Dogecoin koers nog verder kunnen dalen tot zijn support van de 30-daagse moving average (geel) bij de $0,0752. Deze support is vorige week echter doorbroken, dus en doorbraak hiervan zou deze week ook nog mogelijk zijn.

Dogecoin koers grafiek

Met een neutrale Relative Strength index (RSI) rond de 50, zal DOGE vooral afhankelijk zijn van positief nieuws en speculatie vanuit de markt. Wel profiteert Dogecoin van een handelsvolume van $500 miljoen, wat betekent dat er nog steeds interesse is vanuit traders.

Afhankelijk van hoe de markt zal reageren op de maanlancering van een fysieke Dogecoin in december kan DOGE nog een rally meemaken dit jaar. In het positieve geval kan de Dogecoin koers dan boven de $0,10 breken voor eindejaar.

Met de crypto markt die zich vooral bezighoudt met financiële cijfers in de VS en de spot Bitcoin en Ethereum ETF’s, zijn er ook alternatieven die in december kunnen exploderen in waarde. Laten we kijken naar welke nieuwe crypto’s het meeste potentie hebben om in december te stijgen.

Bitcoin ETF Token (BTCETF)

Naar verwachting zal Bitcoin het meest profiteren van een spot Bitcoin ETF, maar laten we eerlijk zijn; Bitcoin zal niet zomaar x10 gaan in december met zijn grote market cap. Dit is voor kleinere altcoins, zoals de Bitcoin ETF Token, wel mogelijk, met name deze token die mogelijk mee kan liften met de spot Bitcoin ETF.

Voordat de spot bitcoin ETF goedkeuring krijgt, kunnen investeerders BTCETF staken voor passief inkomen en profiteren van een burn mechanisme. Via de website en dApp van BTCETF kun je het laatste Bitcoin ETF nieuws volgen, bijvoorbeeld voor het maken van belangrijke trades.

BCTETF is te koop voor $0,006 in de presale en heeft hiermee al meer dan $1,8 miljoen opgehaald in enkele weken. Binnenkort zal de token gelanceerd worden op exchanges en kan deze mogelijk exploderen in waarde.

 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Een alternatieve manier om te investeren in Bitcoin is door te beginnen met Bitcoin mining. Dit kan echter erg ingewikkeld en duur zijn voor beginners, maar de nieuwe Bitcoin Minetrix heeft hier een oplossing voor.

Met het handige stake-to-mine systeem, kun je simpelweg BTCMTX staken en mining credits verdienen. Via het dashboard kun je deze credits inwisselen voor hash power waarmee je kunt minen via de cloud en echte Bitcoins kunt verdienen.

BTCMTX tokens zijn tijdelijk voor $0,0119 per stuk te koop in de presale, die al zo’n $4,5 miljoen heeft opgehaald. De laatste fase zal binnenkort van start gaan, dus er is geen tijd te verliezen om BTCMTX tokens te kopen voor een lage prijs.

 

ETH ETF Token (ETHETF)

De nieuwe ETH ETF Token kijkt uit naar de lancering van de Ethereum ETF, maar zal tot die tijd een deel van zijn token supply burnen. Hierdoor kunnen vroege investeerders mogelijk geld verdienen, doordat het aanbod steeds kleiner wordt.

ETHETF heeft geen presale en doet in plaats daarvan een stille lancering, waardoor de token al verkrijgbaar is via gedecentraliseerde exchanges. Inmiddels is al meer dan $200.000 aan ETHETF tokens uit de circulatie gehaald, wat de koers een verdere boost kan geven.

Nadat de spot Ethereum ETF wordt gelanceerd, kan de token een sterke rally krijgen, waardoor vroege investeerders mogelijk veel geld kunnen verdienen. Om ETHETF te kopen, ga je naar de website en verbind je je wallet met de Uniswap widget.

 

Meme Kombat (MK)

2023 is een groot jaar voor meme coins, maar zonder utility en community, stort een nieuwe meme coin al snel in. De nieuwe Meme Kombat heeft een aanpak waarmee het op lange termijn relevant kan blijven en stijgen in waarde.

Met het gebruik van populaire meme karakters en een arena waarin deze tegen elkaar zullen vechten, heeft de nieuwe cryptomunt een aantrekkelijke vorm van gamification. Gebruikers kunnen MK tokens gebruiken om in te zetten op hun favoriete karakter en grote prijzen winnen.

MK tokens zijn te koop in de presale en kunnen direct gestaked worden met een APY van meer dan 400%. De presale heeft inmiddels $2,2 miljoen opgehaald en kan binnenkort zijn doel behalen, waardoor de token kort daarna gelanceerd zal worden op exchanges.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
DogecoinEthereum

  By Bart Klammer

  Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de blockchain sector steeds uitgebreider en ingewikkelder wordt, heeft Bart als doel om een betrouwbare bron te zijn voor het laatste nieuws over de blockchain en cryptocurrency.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  bitcoin bullish Nieuws
  “Bitcoin opnieuw op $57.000 maar de markt staat op zijn kop”

  De bitcoin koers is deze week voor het eerst sinds 2021 weer op het niveau...

  Ethereum koers verwachting Nieuws
  ETH Naar $3,3k, Start Altcoin Season en Gaat Ethereum Stijgen?

  De koers van Ethereum is onlangs gestegen boven de $3,3k. Crypto analist Crypto Capital Venture...

  DOGE en BONK in nieuwe crypto meme rally Nieuws
  DOGE & BONK Bullish, Leidt Breakout Nieuwe Crypto Meme Rally In?

  De markt van meme coins is sterk gegroeid in populariteit, dit is onder andere te...

  wat is ripple Nieuws
  SEC vraagt uitstel van deadline aan voor zaak tegen Ripple

  Nadat Ripple de eisen van de Amerikaanse beurswaakhond is begonnen op te volgen,  moet het...

  Nieuws
  Oud FTX-baas Sam Bankman-Fried hoopt op maximaal 78 maanden celstraf

  Voormalig FTX-baas Sam Bankman-Fried (SBF) heeft de rechtbank om een ‘rechtvaardige’ straf gevraagd die neerkomt...

  Lees meer