Etoro stopt per 2021 met verkoop bitcoin (BTC) in Nederland

Etoro stopt met het verkopen van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency’s in Nederland. Dat meldt RTLZ vandaag. Dat is niet zonder gevolgen. Beleggers moeten vóór 23 januari 2021 hun cryptovaluta bij de broker halen, ook al staan ze op verlies.

Cryptowet Nederland

Reden is de registratieverplichting die per mei 2020 geldt in ons land. Momenteel zijn er 15 aanbieders geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB), maar Etoro valt daar vooralsnog buiten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De centrale bank houdt toezicht op het naleven van de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft).

Etoro heeft een aanvraag voor een registratie ingediend bij de DNB, maar deze moet daar nog over buigen. tot de goedkeuring mag de onderneming uit Israël geen cryptodiensten aanbieden.

Gebruikers hebben een email ontvangen van de broker, die is ingezien door RTLZ. Elk account uit Nederland wordt per 23 januari 2021 automatisch opgeheven. In een verklaring tegen de nieuwszender zegt het bedrijf:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Etoro zit in het proces van registratie als cryptodienst bij De Nederlandse Bank. Totdat daar over besloten is kan Etoro geen cryptodiensten meer aanbieden in Nederland. We excuseren ons voor het ongemak dat dit veroorzaakt.” [/penci_blockquote]

Het is onduidelijk hoeveel klanten getroffen zijn. Etoro is ook een aanbieder van aandelen en andere beleggingsproducten en die services draaien wel door. Je kunt handelsstrategieën kopiëren van ervaren beleggers.

Gedupeerden

Het is zuur voor de klanten, want ze moeten hun positie en portfolio sluiten terwijl sommigen op verlies staan. Er is inmiddels een online forum gestart waar gedupeerde gebruikers elkaar vinden.

Ze overwegen een gezamenlijke claim vanwege geleden schade. Ongeveer 100 beleggers hebben zich bij etorosluitmijncrypto.nl aangesloten.

De prijs in euro:

Lees meer over:
eToroNederland

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...