EU kondigt sanctie voor crypto-activa tegen Russen aan

1460 totale weergaven

De EU legt de twaalfde reeks sancties op aan Rusland, gericht op crypto-activa om de financiële mogelijkheden te beperken en aan te dringen op vrede in Oekraïne. De Europese Unie heeft een nieuwe reeks sancties tegen crypto-activa tegen Rusland aangekondigd. Dit zou het twaalfde pakket zijn, gericht op de crypto-activasector. Deze sancties zijn gericht tegen Russische staatsburgers en inwoners.

De sancties omvatten een alomvattend verbod op Russische betrokkenheid bij cryptodiensten, inclusief het bezitten, controleren of deel uitmaken van de bestuursorganen van aanbieders van cryptodiensten. Dit omvat ook maatregelen om het aanbieden van portemonnees, rekeningen of het aanbieden van bewaardiensten met betrekking tot crypto door de Russen af te sluiten.

De EU doet dit om de financiële mogelijkheden van Rusland te beperken en mazen in de digitale financiële transacties te dichten. De EU heeft sinds begin 2022 haar maatregelen tegen Rusland opgevoerd, waaronder diverse economische en individuele sancties. Het doel is om druk uit te oefenen op Rusland om zijn militaire actie tegen Oekraïne stop te zetten.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...