Expert voorspelt laatste grote daling XRP koers, wanneer gaat Ripple weer stijgen?

22768 totale weergaven
xrp koers

Met een groei van meer dan 6% in de afgelopen maand lijkt er weinig aan de hand voor de XRP koers. De problemen die het bedrijf heeft met de SEC lijken op korte termijn opgelost te kunnen worden, en mogelijk zou de token van Ripple Labs daarna flink kunnen stijgen. Eén analist waarschuwt echter dat de XRP koers een flinke val te wachten staat. Hoe zit de vork in de steel, tot hoe ver zal de koers zakken en wanneer gaat Ripple stijgen?

Groene cijfers

Wie naar de huidige XRP koers kijkt, ziet dat de waarde van de token de afgelopen 30 dagen nogal geschommeld heeft. De afgelopen weken kon er steeds vaker en steviger support worden gevonden boven de $0,50, waardoor veel investeerders nu verwachten dat een forse groei aanstaande is.

xrp 17-5
XRP koers grafiek. Bron: Tradingview
Dat het echter nog lang niet zover hoeft te zijn, toont trader en analist CoinsKid aan in een tweet. Hij schrijft dat er momenteel sprake is van 5-wave koerspatroon, waardoor er nog 1 ‘nuke’ zou moeten vallen. Mogelijk zakt de koers van de token binnenkort naar $0,40, waarna serieuze groei plaats kan vinden. De stip op de horizon die CoinsKid aanwijst voor zijn XRP koers verwachting is $0,74, een flinke groei ten opzichte van de huidige koersniveaus.

CoinKids benadrukt dat een eventuele koersval een goed moment zou kunnen vormen om in te stappen, al beschrijft hij zijn eigen analyse ook als ‘bear hopium’, waarmee hij suggereert dat zijn analyse mogelijk (deels) op wensdenken is gebaseerd.

Toch ziet het er op de langere termijn goed uit voor XRP, met name vanwege het feit dat whales langzaam weer de baai van Ripple Labs binnenzwemmen. Ali Martinez bracht onlangs naar buiten dat het aantal XRP tokens in bezit van wallets met 1 miljoen tot 10 miljoen XRP het hele jaar nog niet zo hoog geweest was.

Onzekere XRP koers – Alternatieven voor Ripple

Wanneer gaat Ripple stijgen? Mogelijk al op de zeer korte termijn. Desondanks zijn er de nodige factoren die de XRP koers dwars kunnen zitten. Zo is de juridische strijd van Ripple Labs tegen de SEC nog lang niet beslecht, en zou er volgens CoinKids dus eerst nog een ‘nuke’ nodig zijn.

Dankzij de enorme market cap (om en nabij de $29 miljard) kan de XRP koers bovendien niet exponentieel stijgen. In de berekening van CoinKid wordt uitgegaan van een koers van $0,74 – een groei van ongeveer 40%.

Nieuwe presale crypto en de beste meme coins kunnen winstpercentages bieden die veel hoger liggen dan 40%. Wie bereid is een risico te nemen kan er dan ook voor kiezen om Ripple links te laten liggen en in te zetten op tokens als Dogeverse en Sealana – in ieder geval tot de laatste XRP ‘nuke’ achter de rug is.

Dogeverse – Nieuwe koning onder de meme crypto?

Multi-chain meme coin Dogeverse heeft alles in zich om de nieuwe koning onder de meme crypto te worden. Niet alleen heeft de token een aansprekend design dat terugvalt op Shiba Inu honden (het meest populaire type meme coin, denk aan Dogecoin, Shiba Inu en Bonk), de token heeft ook de potentie om verschillende meme crypto community’s te verenigen.

Dogeverse maakt namelijk gebruik van een slim netwerk aan portals, wormholes en bridges, waarmee Cosmo (zo heet de mascotte van Dogeverse) de eerste ‘chain-travelling’ viervoeter wordt. Dogeverse is niet alleen de zoveelste ERC-20 token – het is ook een Solana meme coin, een veelbelovend project op Avalanche, en een nuttige handelsoptie op BNB.

Dankzij Dogeverse kun je snel switchen tussen deze verschillende chains en altijd traden tegen de beste voorwaarden – alle liefhebbers van meme coins hebben bovendien toegang tot de token, waardoor deze een enorme community achter zich kan scharen – een heel verschil met andere meme tokens waar vaak de community van slechts één chain achter staat.

In de presale is al meer dan $15 miljoen opgehaald, een bedrag dat in aanloop naar de exchange listing nog flink kan stijgen. Wil je ook meedoen aan deze beloftevolle token? Zorg  dan dat je er snel bij bent, want op is op.

 

Sealana – Meme coin in puurste vorm

Ook Sealana is een presale crypto die de potentie heeft om memers van verschillende chains samen te brengen. De token begon als Solana meme coin, maar is tegenwoordig ook beschikbaar op de chains van Ethereum en BNB.

Sealana valt het beste te beschrijven als een meme coin in de meest pure vorm: er is slechts weinig bekend over de token, behalve dat de mascotte een vadsige (op South Park geïnspireerde) zeehond is.

De combinatie van lollige plaatjes en de potentie om memers samen te brengen zorgt er echter voor dat de token rap bekendheid vergaart, en de presale ook steeds sneller begint te lopen. Met een opbrengst van (tot nu toe) $1,5 miljoen doet Sealana het uitstekend voor een munt die nog alles te bewijzen heeft.

Het is niet bekend wanneer de presale van Sealana zal eindigen – dit kan letterlijk op elk moment zijn. Het is daarom niet onverstandig om nu in deze nieuwe meme coin te stappen, voordat het te laat is.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
dogeverseRipplesealanaXRP

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...