Extra geld voor Lightningbedrijf, IBEX Mercado haalt $4 miljoen op

Extra geld voor Lightningbedrijf, IBEX Mercado haalt $4 miljoen op

IBEX Mercado heeft in een investeringsronde $4 miljoen opgehaald. Het bedrijf uit Guatemala gooit hoge ogen bij de adoptie van bitcoin in El Salvador.

Extra geld voor Lightningbedrijf 

De seed-ronde waardeert het bedrijf nu op $20 miljoen. Een leuk detail: IBEX richt zich alleen op het Lightning Netwerk. Daarin heeft het een tamelijk unieke benadering van de cryptomarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het product is een point-of-sale software waardoor bedrijven bitcoinbetalingen kunnen ontvangen. Klanten hebben daarbij de keuze om in fiatgeld uitbetaald te krijgen, of aan het einde van de dag een batch-transactie naar een on-chain adres.

IBEX Mercado is een bekende naam in El Salvador. Onder andere bij Starbucks en Pizzahut kun je met bitcoin via het Lightning Netwerk betalen. Ze staan bekend vanwege de sats-prijs tablets die ze installeren bij locaties die bitcoin accepteren.

Benieuwd hoe betalingen er in El Salvador aan toe gaan? Check dan eens onze documentaire!

Extra geld voor Lightningbedrijf, IBEX Mercado haalt $4 miljoen op

Het betaalbedrijf haalt het miljoenenbedrag op bij onder andere Stillmark, LUM Ventures en Fulgur Ventures, Hivemind Ventures en Ten31. Het bedrijf richt zich met name op Noord- en Zuid-Amerika, maar wil ook voet aan de grond krijgen in Europa.

'Bitcoin is meer dan sparen'

CEO Jose Luis Lemus is van mening dat men bitcoin nog steeds verkeerd ziet, als puur een spaarmiddel:

"Het is niet alleen een store of value, of zelfs een snellere en goedkopere manier voor transacties: het is het platform voor de meest transformerende verschuiving van financiële macht in de geschiedenis."

Ze focussen zogezegd volledig op het Lightning Netwerk, een tweede laag op bitcoin voor snelle en goedkope(re) betalingen.

"Deze investering is een bewijs van de ongekende economische kansen die Lightning op het punt staat de wereld te brengen."

Daarmee doelt Luis Lemus op het bereiken van financiële inclusie, wat in de traditionele bankenwereld nog niet is gelukt.

"Het is obsceen dat in de 21e eeuw een derde van de planeet geen bankrekening heeft, en een nog groter aantal 'underbanked' is, ook in de rijkste samenlevingen ter wereld."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin lightning

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties