Facebook trekt verbod op crypto advertenties deels in, ICO’s uitgesloten

Facebook heft haar verbod op crypto advertenties op, zo meldt de techgigant woensdagavond. Het nieuwe beleid gaat per 5 juni in. Het verbod op crypto advertenties was ruim een jaar van kracht. Heeft dit nieuwe beleid te maken met de nieuwe Facebook Coin?

Facebook heft verbod (gedeeltelijk) op

Het techconcern past haar advertentiebeleid gedeeltelijk aan. Op sommige financiële producten blijft nog steeds een verbod gelden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het platform wil "voorkomen dat mensen door slachtoffer worden van misleidende informatie, fraude of oplichting".

Enkele voorbeelden van verboden advertenties:

Facebook paste het beleid in juni vorig jaar . Adverteerders konden een aanvraag indienen om advertenties te plaatsen. Daarvoor moest men de nodige bewijsvoering aandragen.

Facebook trekt verbod op crypto advertenties deels in, ICO's uitgesloten

Project Libra

Een speciaal team binnen Facebook ontwikkelt een eigen stablecoin. Deze cryptomunt is gedekt door fiat geld.

Uiteindelijk wil met $1 miljard aan vers durfkapitaal ophalen die in het project willen investeren. Eerste mogelijke test case: via Whatsapp coins versturen, te beginnen in India.

Lees verder - Project Libra: Facebook werkt aan een op cryptocurrency-gebaseerd betalingssysteem

Nieuwsoverzicht woensdag 8 mei

Bronnen: Facebook / CNBC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...