Facebook-investeerder: ‘Bitcoin prijs gaat naar $100.000 in deze bullmarkt’

320 totale weergaven

Volgens Chamath Palihapitiya is de rek er voor bitcoin nog lang niet uit. Een prijs van $100.000 of zelfs $200.000 is niet ondenkbaar in de toekomst, aldus het Silicon Valley zwaargewicht in een interview met nieuwszender CNBC.

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'Bitcoin prijs naar $100.000'

Palihapitiya (44) verdiende zijn strepen als één van de eerste investeerders in Facebook. Wat achteraf een enorm goede 'gok' bleek te zijn. Tegenwoordig is hij CEO bij investeringsfirma Social Capital, die onder meer aandelen hebben in Yammer, Slack en Box.

Vorig jaar heeft hij Richard Branson geholpen bij het naar de beurs brengen van Virgin Galactic, die commerciële reizen naar de ruimte mogelijk wil maken.

Ook bij bitcoin was hij er vroeg bij: naar verluidt heeft hij 1 miljoen BTC gekocht in 2013. Dat onthulde hij in dit interview met Unchained podcast van Laura Chin. Hij kocht de munt tegen een wisselkoers van 80 dollar per stuk.

Het is echter onduidelijk of hij nog steeds in het bezit hiervan is. 1 miljoen BTC is goed voor een vermogen van 39 miljard dollar tegen de huidige koers.

Coronacrisis

Volgens Palihapitiya heeft bitcoin een crisis nodig om belangrijk te worden. De coronacrisis heeft in zijn ogen duidelijk gemaakt dat het huidige geldstelsel, met de dollar als wereldreservemunt, op zijn laatste benen loopt.

Door de coronacrisis lopen de overheidsschulden in snel tempo met (hyper) inflatie als één van de gevolgen. Bitcoin fungeert als 'hedge' tegen geldontwaarding en de daarmee gepaard gaande koopkrachtverlies.

Hij omschrijft bitcoin zelf als "smug insurance", een verzekeringspolis van de toekomst. Het is een verhaal dat aanslaat bij institutionele beleggers die een deel van hun cash door inflatie zien verdampen.

Doordat de vraag veel groter wordt dan het aanbod op de markt, stijgt de prijs naar minstens $100.000 of hoger. Dat komt omdat er maximaal 21 miljoen BTC zijn te delven, een plafond dat de anonieme bedenker Satoshi Nakamoto in de broncode heeft laten opnemen.

Bekijk het fragment hieronder terug.

Bekende investeerders

Chamath is niet de enige bekende bitcoiner op de markt. Deze acht grote namen investeerden in 2020 in de klinkende cryptomunt.

Daaronder staan miljardairs zoals Stanley Druckenmiller, Michael Saylor, Jim Cramer, Paul Tudor Jones, maar ook rapper Logic en actrice Maisie Williams, bekend van Game of Thrones.

De continue stijging van de munt is volgens analist Willy Woo vooral toe te schrijven aan middelgrote investeringsfirma's en niet zozeer instituties zoals verzekeraars en hedgefondsen.

Volgens Woo, die geclusterde bitcoin adressen analyseert, zijn het de kleinere partijen zoals family offices die recent veel inkochten.

Neem in je afweging mee dat iemand als Chamath Palihapitiya er ook belang bij heeft om de prijs te laten stijgen. Hij is zelf immers ook bezitter van een grote hoeveelheid bitcoin. De prijsontwikkeling van BTC gaat normaliter via pieken en dalen, hou daar als instapper rekening mee.

De prijs in euro:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...