Dit zijn de factoren die nodig zijn voor een Dogecoin koersstijging

309 totale weergaven
Whale activiteit kan de Dogecoin koers opstuwen |

De DOGE koers staat onder druk door aanhoudende economische onzekerheden. Ondanks de huidige daling geloven analisten dat DOGE op weg is naar een stabielere fase. De kans dat de Dogecoin koers dichter bij de felbegeerde $1 komt, blijft aanwezig.

Weerstandsniveau belemmert DOGE koersstijging

Recente tweets van crypto analisten laten zien dat de Dogecoin koers onlangs werd tegengehouden bij een belangrijk weerstandsniveau. Op dit punt was er veel verkoopdruk, wat verdere stijgingen tegenhield.

De koers is echter in de afgelopen weken met 17% gestegen en zelfs 81% in het afgelopen jaar. Het doorbreken van de $0,20 blijft een belangrijk doel. Echter zijn er veel geopolitieke spanning, zoals de situatie in Iran, die stijgingen vooralsnog tegen lijken te houden.

 

 

Kan de Dogecoin koers $1 bereiken dit jaar?

Dogecoin bereikte zijn hoogste koers op 8 mei 2021 met een piek van $0,7376, maar zakte daarna met ruim 81%. De recente stijging zorgt echter voor nieuwe hoop, vooral als andere marktinvloeden zoals whale activiteit of een Bitcoin koers boven $70.000 zich voordoen. Als deze factoren samenkomen, kan de DOGE koers dichter bij $1 komen.

Dogecoin Price Chart| TradingView

Technische indicatoren laten zien dat DOGE rond $0,13395 schommelt, tussen steun- en weerstandsniveaus van respectievelijk $0,12000 en $0,15000. De Relative Strength Index (RSI) staat momenteel op 58, wat wijst op een licht positieve trend, al is het koopbelang iets afgenomen.

Whale activiteit wijst op optimisme

De recente gegevens tonen een toename van activiteiten van whales, volgens Santiment, wat kan leiden tot een bullish trend voor DOGE. Grote whales met meer dan $5 miljoen aan Dogecoin, hebben hun stablecoin bezit vergroot. Dit patroon wijst op mogelijke koopdruk en toekomstige investeringen die de DOGE koers kunnen boosten.

Voor nu lijkt het vooral belangrijk dat de situatie in Iran rustiger wordt en dat er een gunstig resultaat voor crypto komt uit de Amerikaanse verkiezingen, zoals een nieuw presidentschap voor Donald Trump. Mocht dit gebeuren, zou de Dogecoin koers weer flink kunnen stijgen.

Lees meer over:
doge koersdogecoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...