Familie Trump heeft $540 miljoen op het oog voor nieuw DeFi project

631 totale weergaven
|

Familie Trump zou $540 miljoen kunnen verdienen aan hun DeFi project.

Het nieuwe project van de familie Trump, World Liberty Financial (WLFI), kan naar verwachting $540 miljoen kunnen opleveren. De betrokkenheid van de familie Trump bij het DeFi project trekt de aandacht van de hele wereld, vanwege de timing ervan met de komende Amerikaanse verkiezingen en het potentieel voor financiële innovatie in combinatie met politieke belangstelling. 

Naar verwachting wordt het project op de Ethereum of Polygon blockchains gelanceerd worden. 

Het WLFI project

Ondanks dat er minimale details over het DeFi project van de familie Trump bekend is, wordt er veel gespeculeerd. Het doel van het project is het uitdagen van de traditionele financiële systemen en de gemiddelde Amerikaan sterker maken. 

Uit een rapport van Dumpster DAO blijkt dat WLFI op dezelfde manier ontworpen is als het populaire DeFi protocol Aave en zijn ze van plan om 30% van het symbolische aanbod te verkopen na het bereiken van een waardering van $1,8 miljard, wat $540 miljoen voor de familie Trump zou opleveren:

https://x.com/Dumpster_DAO/status/1831080080401195207

Het beheer van het project

Het project staat onder het beheer van Donald Jr. Trump en Eric Trump, de zonen van Donald Trump. Zelf hebben ze het project gebrandmerkt als een manier om terug te vechten tegen grote financiële instellingen. 

Donald Trump heeft zelf zijn steun uitgesproken voor het initiatief, waarmee hij zijn standpunt over het bevorderen van economische ‘empowerment’ voor het grote publiek versterkt. Zijn aankondiging op Truth Social wekte grote belangstelling en trok al snel meer dan 200.000 volgers op Telegram en 50.000 op X (Twitter). Zo liet Trump weten:

“De gemiddelde Amerikaan is te lang onder druk gezet door grote banken en de financiële elites. Het wordt tijd dat we samen een standpunt innemen.”

Zorgen over het project

Er zijn veel zorgen over het project. Hieronder vallen zorgen op het gebied van regelgeving. Nu de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) spraakmakende cryptoprojecten nauwlettend in de gaten houdt, zou de bekendheid van WLFI voor meer toezicht kunnen leiden. 

Ondanks deze zorgen heeft het project haar inzet voor veiligheid bevestigt. Hierbij legden ze de nadruk op de samenwerking met Aave en haar doel om de DeFi-sector vooruit te helpen met hogere normen:

“We werken samen met Aave om een platform te creëren dat nieuwe normen stelt en heel DeFi vooruit helpt.”

Ook zijn er zorgen over de verkiezingen voor Donald Trump. Zo uitte Nic Carter, een prominente crypto-investeerder, op X (Twitter) zijn zorgen:

https://x.com/nic__carter/status/1831145983847137451

“Ik denk dat het de electorale vooruitzichten van Trump daadwerkelijk schaadt, vooral als het wordt gehackt. Het zal het sappigste DeFi-doel ooit zijn, en het is afgeleid van een protocol dat zelf is gehackt.”

Mogelijke risico’s

De betrokkenheid van de familie Trump bij DeFi zorgt voor veel aandacht, maar ook voor risico’s. Het project wordt niet alleen geconfronteerd met toezicht door toezichthouders, maar ook met zorgen over de volatiele aard van de cryptomarkt. Eerder gingen er geruchten rond over een Donald Trump memecoin die gekoppeld is aan Barron Trump, de jongste zoon van Donald Trump, maar na lancering verloor de token al snel bijna al haar waarde. 

WLFI lijkt zichzelf te positioneren als een serieuze speler in de DeFi-ruimte, maar er blijven vragen over hoe het project door het regelgevingslandschap zal navigeren en over de risico’s die gekoppeld zijn aan DeFi. Daarnaast is het ook de vraag welk effect dit gaat hebben op de campagne van Donald Trump. 

Lees meer over:
Donald TrumpWLFI

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...