NEO stijgt 25% in één week, cryptomunt lanceert EcoBoost-programma

De cryptomarkt zit in een dip, maar zowel bitcoin (BTC) als diverse altcoins zijn in juni ook flink gestegen. Een van de opvallende stijgers is de cryptomunt NEO. Aanleiding is de start van het EcoBoost-programma, bedoeld om bedrijven rijp te maken voor bouwen op het open protocol van Neo.

Neo cryptomunt

De coin kan zich niet onttrekken aan de malaise. De koers dipt ruim 13% het afgelopen etmaal. Maar kijken we naar de stijging van de afgelopen tijd, dan zet de coin best een aardige score neer (bron: Messari.io)

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1 week +24.99%
1 maand +36.95%
3 maanden +79.11%

Een nieuw protocol

Ooit gestart als Antshares, wordt Neo n de industrie ook wel de ‘Chinese ethereum’ genoemd, een benaming die ze zelf graag uit de wereld willen helpen. Het open source platform heeft inmiddels een wereldwijd netwerk van ontwikkelaars opgezet.

Ook is er recent een kantoor in Seattle geopend, waar ook bedrijven als Microsoft, Amazon en Boeing zetelen.

Het idee achter Neo is een laagdrempelig, schaalbaar platform voor ontwikkelaars te bouwen. De decentrale technologie is samengebald in de NEO Virtual Machine (NeoVM). Het onderstaande schema geeft een indruk van de mogelijkheden:

NEO stijgt 25% in één week, cryptomunt lanceert EcoBoost-programma

Volgens criticasters is de huidige opzet ’te centralistisch’ d.w.z. een te kleine groep mensen neemt de besluiten van bovenaf.

EcoBoost-programma

Deze week is de eerste fase van het EcoBoost-programma gelanceerd. De eerste fase heet Partner Recruitment en richt het zich op het rekruteren van officiële ‘EcoBoost-partners’.

Welke partijen moeten NEO gaan gebruiken? Men denkt aan de volgende partijen:

Neo zet in op drie pijlers:

Het doel is om een netwerk van partners te creëren die gaan bouwen op Neo. De coördinator is Neo Global Development (NGD).

$100 miljoen

Neo steekt $100 miljoen in het stimuleringsprogramma. Na fase één volgen de fasen Project Recruitment en Acceleratie. In fase twee gaan teams decentrale applicaties ontwikkelen op het Neo netwerk.

De laatste fase staat in het teken van het versnellen van de ontwikkeling.

Lees meer over:
AltcoincryptoDappsNEO