FBI arresteert hacker achter SEC Twitter hack

332 totale weergaven
|

De FBI heeft Eric Council Jr. gearresteerd wegens het hacken van het Twitter account van de SEC, waardoor de cryptomarkt met 230 miljoen dollar daalde via een SIM-swapping programma.

FBI arresteert SEC hacker

De FBI heeft Eric Council Jr., een inwoner van Alabama, gearresteerd omdat hij in januari het X (Twitter) account van de SEC zou hebben gehackt via een SIM-swapping programma. Deze aanval leidde tot een valse aankondiging over de goedkeuring van een Bitcoin ETF, wat resulteerde in een liquidatie van $230 miljoen op de cryptomarkt.

De FBI achtervolgt ook andere samenzweerders die bij de misdaad betrokken zijn, en waarschuwt dat sim-swap een ernstig misdrijf is waarop zware straffen staan.

De aanklacht

Volgens de aanklacht gebruikten Council en zijn hulpjes gestolen identiteitsinformatie om toegang te krijgen tot het account van de SEC. Eenmaal binnen plaatsten ze valse informatie waarin ze de goedkeuring van Bitcoin ETF’s claimden, wat onmiddellijke en schadelijke gevolgen voor de markt had. Council is beschuldigd van samenzwering, ernstige identiteitsdiefstal en fraude met toegangsapparaten. Zijn hulpjes zijn echter nog niet opgepakt.

De FBI heeft zich uitgesproken over de gevaren van SIM-swapping, een techniek waarbij hackers mobiele dienstverleners manipuleren om de accounts van slachtoffers te hacken. Dergelijke plannen kunnen grote financiële verliezen veroorzaken, en de FBI benadrukt dat overtreders zware straffen zullen ondergaan.

De aanklacht van Council is nog maar het begin, terwijl de autoriteiten blijven zoeken naar de andere betrokken personen.

Verdere belasting van Council

Tijdens het onderzoek ontdekte de wetshandhaving dat Council online had gezocht naar onderwerpen als ‘SECGOV-hack’ en ‘tekenen dat er een FBI onderzoek naar u loopt’, waardoor hij nog meer werd belasterd. Het bewijs tegen hem lijkt sterk, waarbij FBI-functionarissen bevestigen dat ze genoeg hebben om juridische stappen te ondernemen.

De FBI heeft deze zaak gebruikt om andere hackers te waarschuwen en samenwerking bij onderzoeken aan te moedigen, vergelijkbaar met hoe zij de Bitfinex-zaak benaderden. De jacht op andere samenzweerders gaat door en het Bureau belooft alle betrokkenen verantwoordelijk te houden voor het incident in januari.

Actie van de FBI op de cryptomarkt

In eerder cryptonieuws lieten we al weten hoe de FBI een eigen token heeft ontworpen om hackers op de cryptomarkt te pakken. Deze actie is onderdeel van de vergrote activiteit van de FBI op de cryptomarkt.

De FBI krijgt steeds meer technieken onder de knie, wat meer veiligheid naar de cryptomarkt kan brengen. In het bovengenoemde nieuwtje heeft de FBI zelf een project opgezet waarin ze een token maakten om marktmanipulatie tegen te gaan, waar ze ook winst mee hebben gepakt. Deze innovatieve technologie kan de dynamiek van oplichting en criminaliteit op de cryptomarkt veranderen.

Lees meer over:
FBI

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...