FBI-directeur: ‘Bitcoin (BTC) is voor ons een groeiend probleem”

Bitcoin (BTC) en andere cryptomunten staan de op radar bij de veiligheidsdiensten in Amerika. Volgens FBI directeur Chrisopher Wray maakt deze ontwikkeling het werk van zijn instantie een stuk lastiger.

Wray vertelt dit tegenover de Senaatscommissie voor binnenlandse veiligheid en regeringszaken. Dat is een belangrijke toezichtcommissie voor de Senaat van de Verenigde Staten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verschillende hooggeplaatste officials van de veiligheidsdiensten werden opgeroepen om hun visie te vertellen op het gebied van anti-terrorisme, buitenlandse invloeden op de verkiezingen, cybersecurity en cryptomunten.

FBI en bitcoin

Senator Mitt Romney stelde de inlichtingendiensten een duidelijke vraag: Moet Amerika een poging doen om te dealen met cryptomunten? Daarnaast is hij ook benieuwd naar de manier waarop de handhavers worden belemmert in hun taken.

Wray is duidelijk, bitcoin en andere cryptomunten vormen al een probleem voor de FBI: ”Voor ons is bitcoin nu al een groot probleem. En we kunnen makkelijk voorspellen dat dit een alsmaar groter probleem wordt.”

Over harde maatregelen of bepaalde regels wilde de directeur van de FBI weinig kwijt, hij is geen regelmaker.

In de gaten houden

Wray benadrukt dat de FBI al druk bezig is met software om transacties op de netwerken te traceren. Dat is op de basislaag van bitcoin nog goed te doen. Op een tweede laag als het Lightning Network gaat dat echter een stuk lastiger.

De directeur benadrukt: Als Amerika niet bij blijft op het gebied van deze technologie, dan kan het in de problemen komen. Vanuit het oogpunt van overheden en inlichtingendiensten is dit een slecht iets.

Zij willen immers zoveel mogelijk informatie verzamelen over bepaalde personen, daar hoort het gebruik van geld ook bij. Dit toont aan dat BTC doet wat het moet doen: iedereen kan gebruik maken van het netwerk. Ook als iemand dat eigenlijk niet wil.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsFBI

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...