FBI neemt $180 miljoen aan bitcoin in beslag van zaak Japanse verzekeraarsfraude

De FBI heeft $180 miljoen aan bitcoin in beslag genomen. Het gaat om de zaak die te maken heeft met perikelen rondom verzekeraar Sony Life.

In beslagname

De Federal Bureau of Investigation heeft de actie succesvol voltooid, zo is te lezen in de aanklacht die in de verbeurdverklaring staat omschreven. Het document is op 20 december ingediend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rei Ishii, voormalig medewerker van verzekeraar Sony Life, stal eerder dit jaar $155 miljoen van een van de dochterondernemingen van de Japanse verzekeraar. Hij werkte remote terwijl hij de boel fraudeerde. Op een gegeven moment gingen er belletjes rinkelen, toen de bezorgdheid over het gebrek aan toezicht bij het bedrijf toenam.

Sony Life zou aanzienlijke sommen geld hebben overgemaakt van zijn rekeningen bij de in Bermuda gevestigde Citibank naar zijn Japanse rekeningen. Het gebeurde allemaal vlak na de overname van een andere verzekeringsmaatschappij.

Ishii was in staat om een ​​deel van deze fondsen te verduisteren. Hij vervalste transacties en liet het geld vervolgens naar zijn eigen rekening bij Silvergate Bank sturen. Uiteindelijk gebruikte hij het gestolen geld om 3.879 bitcoin op Coinbase te kopen. Deze zette hij vervolgens op een hardware wallet.

Samenwerkingen

De FBI slaagde erin het geld op te sporen en op 1 december in beslag te nemen. De onrechtmatig verkregen bitcoin is overgemaakt naar de wallet van de FBI in San Diego.

De inbeslagname was mogelijk dankzij de samenwerking met Citibank en de Japanse politie en aanklagers.

Volgens een persbericht van het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben de autoriteiten actie ondernomen om het gestolen geld terug te brengen op de plek waar het hoort.

De Verenigde Staten heeft in totaal al meer dan 185.000 bitcoin in beslag genomen in de loop der jaren.

De verantwoordelijke dienst, de U.S. Marshals Service, heeft vanaf 2014 tot halverwege dit jaar al bijna 200.000 BTC geveild.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!