Fidelity Bespreekt Bitcoin ETF met SEC

2237 totale weergaven
Bitcoin Hodl

Fidelity, een grote speler in de vermogensbeheersector, heeft recentelijk met de Amerikaanse SEC gesproken over een spot bitcoin ETF. Een Bitcoin ETF maakt het mogelijk voor beleggers om in Bitcoin te investeren via een traditioneel beursgenoteerd fonds, waarbij het fonds fysiek Bitcoin bezit namens de investeerders.

Volgens The Block lag de nadruk tijdens de vergadering met de SEC op de voordelen van een dergelijke ETF. Een fysieke ETF, waarbij het fonds echte Bitcoin bezit, kan helpen de handel te stroomlijnen en de liquiditeit te verbeteren. Dit kan leiden tot een meer stabiele en betrouwbare prijsvorming voor Bitcoin op de financiële markten.

Deze spot bitcoin ETF zou een belangrijke stap zijn, omdat het beleggers in staat stelt om op een meer conventionele en gereguleerde manier in Bitcoin te investeren, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de opslag en beveiliging van hun cryptocurrency. Wel is het een ander product dan chte bitcoin.

De discussie rond de Bitcoin ETF komt op een moment dat de interesse in cryptocurrencies blijft groeien, niet alleen onder individuele beleggers, maar ook binnen institutionele kringen. Een goedkeuring door de SEC zou een belangrijke mijlpaal betekenen voor de cryptosector, waarmee Bitcoin een meer mainstream beleggingsoptie wordt.

Naast Fidelity, heeft ook bijvoorbeeld BlackRock, een nog grotere financiële grootmacht, een vergelijkbaar voorstel bij de SEC ingediend.

De beslissing van de SEC over deze voorstellen wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de cryptogemeenschap. Een positieve uitspraak zou niet alleen de deur openen voor meer institutionele beleggingen in Bitcoin, maar zou ook kunnen fungeren als een katalysator voor verdere acceptatie en integratie van cryptocurrencies in het reguliere financiële systeem.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...