Filecoin Foundation en Bagel Network werken samen voor AI-vooruitgang

2414 totale weergaven

Bagel Network, een onderzoekslab voor AI en cryptografie, en de Filecoin Foundation hebben een samenwerking aangekondigd om de ontwikkeling van gedecentraliseerde AI te verbeteren. Deze samenwerking, onthuld op 8 juli 2024, heeft als doel om gedecentraliseerde AI net zo efficiënt en kosteneffectief te maken als gecentraliseerde AI-infrastructuur.

Overzicht partnerschap

De samenwerking draait rond Bagel’s GPU Restaking technologie, waarmee AI-ontwikkelaars hun modellen kunnen trainen en opslaan met behulp van de reken- en opslagmogelijkheden van het Filecoin-netwerk.

Deze ontwikkeling biedt een oplossing voor een langdurige beperking in het Filecoin-ecosysteem, waar opslagproviders (SP’s) voorheen gedwongen werden om te kiezen tussen het toewijzen van hun middelen aan opslag- of computernetwerken.

Bagel’s gedecentraliseerde computernetwerk aggregator revolutioneert deze aanpak. Het stelt Filecoin SP’s in staat om dynamisch gebruik te maken van zowel hun opslag- als rekenbronnen via Bagel’s gedecentraliseerde machine learning (ML) platform. Deze flexibiliteit vergroot het vermogen van het protocol om AI-ontwikkelaars van dienst te zijn aanzienlijk.

Impact op de industrie en toekomstperspectieven

De samenwerking komt op een moment van groeiende interesse in het snijvlak van Web3 en AI. Uit een rapport van TenSquared blijkt dat tegen het einde van 2023 meer dan 6.900 blockchain+AI-gerelateerde Github repositories en meer dan 539.000 Github pull requests zijn aangemaakt, wat de snelle groei in deze sector benadrukt. Dit partnerschap biedt verschillende belangrijke voordelen voor de AI-ontwikkelingsgemeenschap en Filecoin SP’s.

AI-ontwikkelaars kunnen nu hun modellen trainen waar hun gegevens zijn opgeslagen, waardoor de overhead van AI-workloads op gedecentraliseerde netwerken wordt verminderd. De samenwerking biedt ook een oplossing voor kritieke uitdagingen bij het opslaan en ophalen van gegevens en biedt AI-ontwikkelaars ongekende flexibiliteit.

Filecoin-opslagproviders kunnen nu zowel hun opslag- als computermiddelen te gelde maken, waardoor hun inkomstenstromen mogelijk toenemen. Bovendien zorgen de dynamische routeringsmogelijkheden van Bagel voor een efficiënt gebruik van computermiddelen, wat naar verwachting zal leiden tot een snellere toepassing van gedecentraliseerde AI-technologieën.

Verklaringen van leiders

Bidhan Roy, oprichter en CEO van Bagel Network, benadrukte het belang van deze ontwikkeling: “De toekomst van AI is gedecentraliseerd, open source en geloofwaardig neutraal. Als de toonaangevende aanbieder van gedecentraliseerde infrastructuur is het Filecoin-netwerk ideaal voor Bagel om gedecentraliseerd machinaal leren mogelijk te maken door de latentie van AI-workloads te optimaliseren.”

Danny O’Brien, Senior Fellow bij Filecoin Foundation, toonde zich enthousiast over de samenwerking: “We zijn verheugd dat Bagel Network gebruik maakt van de unieke kwaliteiten van Filecoin om de grenzen van gedecentraliseerde AI te verleggen. Deze samenwerking toont aan dat Filecoin een belangrijke primitieve rol speelt in het snel evoluerende AI- en Web3-landschap, innovatie stimuleert en waarde biedt aan de opslagproviders en gebruikers van het Filecoin-netwerk.”

Samenvatting

De integratie van Bagel en het Filecoin-netwerk zal de infrastructurele ruggengraat vormen voor de groeiende industrie van gedecentraliseerde AI. Het markeert een cruciaal moment voor gedecentraliseerde kunstmatige intelligentie en positioneert Bagel als een van de toonaangevende DePIN (Decentralized Physical Infrastructure Network) projecten in de AI-ruimte.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd