Filipijnen doen crypto beurs Binance in de ban

De Filipijnen doen cryptobeurs Binance in de ban. Het besluit van de Philippines Securities and Exchange Commission (SEC) leidt tot onrust bij cryptobeleggers.

Binance in de ban

Het recente verbod op Binance door de financiele beurswaakhond van de Filipijnen leidt tot onrust onder Filipijnse crypto investeerders. Dat meldt Coinpaprika vandaag. Advocaat Paolo Ong, van de SEC, legt in een interview uit hoe het verbod onderdeel is van een heel pakket aan regels. Die regels zijn niet primair gericht op Binance, maar op crypto-aanbieders in het algemeen. In 2023 zijn al veertien platforms verboden omdat ze de wetgeving niet voldoende hebben nageleefd.

Ong benadrukt: “We pikken Binance er niet uit”, het gaat om een uniforme aanpak om investeerders te beschermen tegen onnodige risico’s zodra ze in crypto’s gaan handelen. Eerder heeft eToro waarschuwingen ontvangen wegens het ontbreken van de noodzakelijke registraties en licenties.

Voor Binance-klanten die zich zorgen maken over het toegang krijgen tot hun fondsen, meldt Ong dat gebruikers voldoende tijd krijgen om hun bezit van het platform af te halen. De SEC is hard bezig met het opstellen van regelgeving omdat het volume aan crypto-transacties sterk is toegenomen. Alleen al in 2023 ging het om een volume van 80 miljard dollar. Er is een ‘innovatiekantoor’ geopend om het publiek in te lichten over de kansen én risico’s van onder meer cryptovaluta.

Licenties

Opvallend is dat Binance en eToro nooit een licentie hebben aangevraagd om in de Filipijnen te opereren. Binance ligt in diverse landen onder het vergrootglas en is in sommige landen ook verboden. Ook in Nederland is Binance gestopt met het aanbieden van crypto’s na druk vanuit de toezichthouder.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...