‘Financieel geteisterd Poolin verplaatst 5.640 bitcoin’

Poolin, een bedrijf van een miningpool en bijbehorende walletdienst, verplaatste op een paar dagen geleden 5.640 BTC.

Mining pool

Het is de grootste uitstroom van miners sinds december 2020. Deze $150 miljoen aan bitcoin kwam uit de main wallet van Poolin vandaan, zo blijkt uit gegevens van CryptoQuant.

Dat is tamelijk opvallend, gezien de financiële situatie waar Poolin momenteel in zit. In september stopte het met het verwerken van bitcoin opnames voor aangesloten miners vanwege liquiditeitsproblemen.

Een week later kwam het met een oplossing. Ze gaven I Owe You-tokens uit op Ethereum. Het moet een representatie gaan zijn voor de coins die nog niet van het platform afgehaald kunnen worden.

Het bedrijf heeft volgens schattingen van analisten ten minste $238 miljoen aan I Owe You (IOU)-tokens uitgegeven.

Omdat het opvallend nieuws is, is het goed om hier ook met een kritische blik naar te kijken. Dit is puur gebaseerd op data van CryptoQuant, wat ook foutief kan zijn. Reporter Wu Blockchain denkt zo het zijne te weten over de transactie: het is níet een adres of transacstie van Poolin.

Uit gegevens van CryptoQuant blijkt dat Poolin nog 9.935 BTC op zijn rekeningen heeft staan. Het is onduidelijk of de $150 miljoen is geliquideerd of gewoon naar een ander adres is verplaatst.

Poolin heeft geen updates gepost over het inwisselen van de IOU-tokens voor échte bitcoin in hun wallet-dienst. Verschillende gebruikers in de Telegram-community klagen nog wel dat ze op het moment van schrijven nog steeds niet zijn terugbetaald.

Ooit was Poolin nog goed voor 10% van alle rekenkracht in de wereld. Momenteel dragen ze met 4 EH/s op een totaal van 370 EH/s nog maar een minuscuul deel bij aan de mondiale rekenkracht.

Het bedrijf was niet bereikbaar voor commentaar op vragen van CoinDesk.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...