Brits fintechbedrijf Mode zet 10% bedrijfskapitaal om in Bitcoin (BTC)

Het Britse fintechbedrijf Mode zet 10 procent van haar kasreserves om in Bitcoin (BTC). Dat maakt de beursgenoteerde firma vandaag bekend. Ze werken samen met de Amerikaanse custodian BitGo voor de opslag van de BTC.

Ze spreken zelf van een “aanzienlijke aankoop”, maar ze geven geen bedrag prijs. De reden is dat het bedrijf zich wil wapenen tegen (toekomstige) inflatie van de pond.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Want ook in het Verenigd Koninkrijk krijgen bedrijven amper rente terug op hun spaargeld, gemiddeld 0,1%. Mode kiest ervoor om te diversificeren met Bitcoin, een asset die minder is gecorreleerd aan de reële economie.

Jonathan Rowland van Mode licht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De rentes staan op het laagste niveau in de 326-jarige geschiedenis van de Bank of England. Terwijl het lange termijn vertrouwen in Bitcoin alleen maar is toegenomen. Bitcoin geeft een asymmetrisch voordeel ten opzichte van andere assets, we zien het echt als vluchthaven voor de komende decennia”.[/penci_blockquote]

Mode is overigens zelf ook speler in de Bitcoin industrie. Ze hebben eerder een mobiele app gelanceerd om de aan – en verkoop van BTC te faciliteren. Christopher Isaac “Biz” Stone, één van de oprichters van Twitter is ook aandeelhouder in deze start-up. In een eerste investeringsronde is er 5 miljoen dollar aan vers groeigeld opgehaald.

Groeiende groep

Mode sluit zich aan bij een groeiende groep die een deel van hun treasury inruimen voor Bitcoin. De voorbeelden zijn inmiddels: de Amerikaanse techbedrijven MicroStrategy én Square gingen Mode al voor.

Larry Cermak, onderzoeker bij The Block, merkt terecht op dat we de exposure van Mode niet moeten overdrijven.

Mode is te kenschetsen als een start-up.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscashinflatie

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...