Fireblocks, unicorn van $8 miljard, neemt Israëlisch betaalbedrijf over

Fireblocks heeft zijn eerste overname achter de rug. Het bedrijf dat software maakt voor custody-diensten, heeft First Digital Assets Group (First DAG) uitgekocht. Dit is een Israëlische betaalverwerker voor cryptovaluta.

Overname

De precieze details van de deal zijn niet bekendgemaakt. Mede-oprichter en CEO Michael Shaulov vertelt dat het bedrijf de acquisitie heeft bewerkstelligd met contanten en eigen vermogen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

First DAG is in 2017 opgericht. In totaal hebben ze de afgelopen jaren $21 miljoen aan financiering opgehaald. Dealroom waardeerde het bedrijf een paar jaar geleden tussen de $88 miljoen en $132 miljoen.

Klanten van het First DAG kunnen stablecoins accepteren via een platform naar verluidt dit voorjaar wordt gelanceerd. Fireblocks denkt deze software voor stablecoins op haar beurt nodig te hebben voor B2B-betalingen en institutionele klanten.

De twee bedrijven werkten vorig jaar ook al samen om een product voor Diem (van Facebook) te lanceren. De Diem Association stopte eerder deze maand vanwege de regeldruk. Het is voor $200 miljoen verkocht aan de Silvergate Bank.

Crypto-unicorn

Als onderdeel van de deal zal het platform van First DAG volledig worden geïntegreerd in Fireblocks. Ook start Fireblocks een nieuwe business unit die volledig gericht is op betalingen. Daarmee wijken ze af van de core business, die van custody-software.

De 16 medewerkers van First DAG zullen zich ook bij Fireblocks voegen. Daardoor zijn er in totaal 343 mensen in dienst, vertelt Shaulov.

Twee weken geleden haalde Fireblocks $550 miljoen op in een Series E-financieringsronde. Ze zijn een unicorn met een waardering van $8 miljard.

Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws