Bitcoin beurs Binance klaagt Forbes en 2 journalisten aan voor laster

Bitcoin beurs Binance klaagt Forbes en twee journalisten van het zakentijdschrift aan wegens laster. Eind oktober publiceerde Forbes een opmerkelijk verhaal: Binance zou opzettelijk Amerikaanse regels omzeilen.

Binance sleept Jason Brett, Michael del Castillo en Forbes Media voor de rechter in de Amerikaanse staat New Jersey. Het bedrijf eist schadevergoedingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Binance is er voor miljoenen aan schade geleden door het verhaal van Forbes.

Tai Chi

De naam van het artikel van Forbes loog er niet om: Leaked ‘Tai Chi’ Document Reveals Binance’s Elaborate Scheme To Evade Bitcoin Regulators. De strekking van het artikel is simpel: Binance probeert op slinkse wijze de regelmakers in Amerika te omzeilen.

Binance zou winsten van een Amerikaans bedrijf doorsluizen naar Binance zonder dat het bedrijf aangesproken kan worden door de handhaving in de VS.

Onwaarheden, misleiding en laster

Volgens Binance zit de vork anders in de steel: het artikel zou allerlei onwaarheden bevatten en daardoor misleidend zijn. Het bedrijf stelt in de aanklacht dat zij het ‘Tai Chi’-document niet hebben opgesteld en dat zij nooit de maatregelen hebben genomen die in dat document staan.

Harry Zhou, de schrijver van het document, heeft nooit bij Binance gewerkt. Dat stelt het bedrijf tenminste in de aanklacht. Volgens Forbes heeft chief compliance officer Lim echter bevestigd dat Zhou wél een werknemer van de beurs was.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Binance een mediabedrijf aanklaagt. Eerder was The Block aan de beurt.

Excuses

Binance eist excuses van Forbes. Daarnaast heeft de beurs in een eerder stadium gevraagd voor het verwijderen en intrekken van het artikel. Tot op heden staat het artikel echter gewoon nog online.

Matt Hutchison, communications officer bij Fobres, vertelt tegenover Cointelegraph dat zijn werkgever en hij achter het artikel blijven staan.

Binance

Hoe dit gaat aflopen is nog maar de vraag. Het is wel duidelijk dat Binance beter op gaat letten wie ze toelaten op hun platform. Met wereldwijd steeds strengere regels moeten ze meedoen om niet verzeild te raken rechtszaken tegenover bepaalde (Amerikaanse) staten of landen.

Niet voor niets weert Binance Amerikaanse klanten, die klanten hebben nog een beperkte tijd om hun geld bij het platform weg te halen.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsForbes

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...