FOX werkt samen met TIME voor inhoudverificatie op basis van blockchain

2960 totale weergaven

Fox Corporation heeft een samenwerking aangekondigd met TIME om het Verify-protocol te gebruiken voor contentverificatie en -licenties, waarbij blockchaintechnologie wordt gebruikt om authenticiteit te garanderen.

Overzicht Verify-protocol

In januari 2024 bracht FOX het Verify-protocol uit op het openbare Polygon Proof-of-Stake (PoS) netwerk. Dit protocol gebruikt cryptografische handtekeningen om de oorsprong en geschiedenis van originele journalistiek te verifiëren, waardoor consumenten content van betrouwbare uitgevers kunnen verifiëren.

Integratie met AI-platforms

Verify fungeert als een brug tussen mediabedrijven en AI-platforms, waarbij slimme contracten worden gebruikt om nieuwe commerciële kansen te creëren door voorwaarden te stellen voor toegang tot content.

Inhoud ondertekend voor Verify

Meer dan 300.000 stukken content van FOX Sports, FOX News, FOX Business en FOX Television Stations zijn ondertekend voor de Verify-contentgrafiek, waardoor een brede toepassing in verschillende mediatypes gegarandeerd is.

FOX zal het Verify protocol overzetten naar een onafhankelijke zero-knowledge (ZK) blockchain op Ethereum met behulp van Polygon’s Chain Development Kit (CDK), gefaciliteerd door Gelato, waardoor de veiligheid en open-source samenwerking verbeterd worden.

Verklaringen van FOX en TIME

Melody Hildebrandt, Chief Technology Officer van Fox Corporation, toonde zich enthousiast over de samenwerking met TIME en benadrukte hun gezamenlijke inzet voor innovatie en authenticiteit. Mark Howard, Chief Operating Officer van TIME, benadrukte het belang van betrouwbare journalistiek met behulp van geavanceerde technologieën.

Samenvatting

De samenwerking tussen FOX en TIME betekent een belangrijke vooruitgang op het gebied van contentverificatie, waarbij blockchaintechnologie wordt gebruikt om de authenticiteit te waarborgen. Door over te stappen op een zero-knowledge blockchain en AI-platforms te integreren, wil het Verify-protocol nieuwe standaarden stellen voor betrouwbare journalistiek.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....