Franse middelbare scholieren krijgen introductielessen over Bitcoin (BTC)

1127 totale weergaven

Franse middelbare scholieren gaan leren over bitcoin (BTC) en andere cryptomunten. Het Franse Ministerie van Onderwijs komt met een plan om les over BTC en andere cryptomunten in het basispakket op te nemen.

Les over bitcoin

Volgens de regelmakers is het de taak van leraren om de leerlingen de basiskennis van cryptomunten te leren. Het doel is simpel: men moet leren wat voor invloed bitcoin heeft op de Franse en wereld economie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De docenten worden een handje geholpen met drie video’s. De vragen: ‘Is bitcoin de valuta van de toekomst?’, ‘Kan BTC de euro vervangen?’ en ‘Heb je vertrouwen in jouw munt?’ worden daarin beantwoord.

Aan het einde van de lessen moeten de kinderen in staat zijn bitcoin te vergelijken met het huidige monetaire systeem. Vooral de rol van bitcoin in de toekomst is belangrijk.

Het zijn slechts een paar introductielessen, maar dit is een belangrijke stap. De vraag is hoe de lessen precies ingevuld gaan worden, maar er groeit straks dus een generatie aan Franse kinderen op die op de middelbare school al leren over bitcoin.

Het is uiteindelijk aan de leerlingen zelf om iets met deze informatie en kennis te doen. Maar een kleine basis wordt er voor de Franse kinderen dus alvast gelegd.

Nederland

In het Nederlandse onderwijssysteem is bitcoin (nog?) geen vast onderdeel. In 2018 was het echter wel onderdeel van het eindexamen voor het VWO. Het ging om vijf vragen over het ontstaan van bitcoin.

De scholieren moesten bij het onderdeel wiskunde onder ander uitrekenen wanneer er 18 miljoen bitcoin in omloop komen, wanneer de block reward onder de 1 BTC komt en hoeveel bitcoin er maximaal in omloop kunnen zijn.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFrankrijk

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...