‘Franse bank sluit alle rekeningen van klant na kritiek op Twitter’

Een Franse bank besloot een van hun klanten te straffen na kritiek op de bank via Twitter. Société Générale besloot de bankrekeningen van Julie Gosilard te sluiten.

Het ging niet alleen om haar eigen rekening, maar ook haar zakelijke, gezamenlijke en bankrekeningen van haar kinderen werden gesloten. Dat meldt Le Parisien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kritiek op Twitter

Gosilard besloot haar onvrede te uiten over de service van de bank. Twitter is daar, normaal gesproken, een prima medium voor. De Franse bank dacht daar echter anders over.

Een betaalterminal hield er mee op en de Française besloot actie te ondernemen. Naar eigen zeggen heeft de Parijse 36 keer gebeld zonder een antwoord te krijgen.

Daarop volgde onderstaande tweet waarin ze aangeeft wat het probleem is.

https://twitter.com/juliegoislard/status/1047100861200158720

Niet van gediend

De Franse bank was hier echter niet van gediend. Goislard: ”Ik kreeg een belletje van de directeur, niet om mij te helpen en om te zoeken naar een oplossing voor mijn probleem, maar met de mededeling dat ik moest stoppen met tweeten. Hij dreigde met het sluiten van mijn bankrekeningen.”

Niet veel later kreeg Gosilard slecht nieuws: haar rekeningen worden binnen 2 maanden gesloten. Wat volgde was een afspraak met de bankdirecteur.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Julie Gosilard”]”De afspraak duurde zes minuten. Het was onmogelijk om iets te bespreken en de directeur vertelde dat hij kon doen wat hij wilde en zelfs al onze rekeningen kon sluiten.”[/penci_blockquote]

Dit is het verhaal van Gosilard. Bitcoin Magazine NL heeft contact gezocht met Société Générale maar zij hebben tot op heden niet gereageerd. Als er een reactie volgt dan updaten we het bericht.

Bitcoin reacties

Dit soort nieuwtjes doen het altijd goed bij bitcoiners op bijvoorbeeld Twitter. Men maakt van de gelegenheid gebruikt om mensen te vertellen dat er tegenwoordig een manier is om je eigen geld in beheer te hebben met bitcoin.

Het netwerk van bitcoin discrimineert niet. Je kunt doen wat je wil, zo lang je maar aan de regels van het netwerk voldoet. Niemand vertelt jou dat je adres gesloten is of je geen transacties kunt doen.

We zijn met bitcoin nog altijd in de beginfase en het is nog een heel groot experiment. Maar wel een hele belangrijke. Met nieuws als dit in het achterhoofd is het zo slecht nog niet om je eigen bank te spelen.

Bitcoin is niet de oplossing voor alle problemen in de wereld, maar je raakt niet de toegang tot je geld kwijt door een tweetje.

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...