FTX Hacker Verplaatst Miljoenen

392 totale weergaven

Recente gegevens van Spot On Chain laten zien dat een adres, gelinkt aan de FTX-hack, geïdentificeerd als 0x3e9, transacties heeft uitgevoerd van meer dan 10.000 Ether (ETH), met een waarde van ongeveer $17 miljoen. Deze transacties zijn verdeeld over vijf verschillende adressen sinds 30 september. Deze adressen waren enkele maanden inactief voordat ze plotseling weer actief werden.

Van de 7.749 ETH, met een waarde van ongeveer $13 miljoen, werd een groot deel doorgestuurd naar THORChain en het Railgun contract. THORChain is een gedecentraliseerd liquiditeitsprotocol dat gebruikers in staat stelt cryptovaluta te ruilen zonder tussenkomst van een centrale partij.

De router binnen THORChain beheert en stuurt transacties door naar de juiste pools. Aan de andere kant is Railgun een privacy-oplossing voor Ethereum. Het stelt gebruikers in staat om transacties uit te voeren zonder hun identiteit of transactiedetails te onthullen, dankzij een specifiek slim contract op de Ethereum-blockchain.

Bovendien heeft de hacker een ruil gedaan met 2.500 ETH, ter waarde van ongeveer $4,19 miljoen, en dit omgezet in 153,4 tBTC tegen een gemiddelde prijs van $27.281 per token.

Op de dag van de oorspronkelijke hack, 30 september, bedroegen de geschatte verliezen bijna 50.000 ETH. Deze gebeurtenis valt samen met de verwachtingen rond de lancering van Ethereum futures ETF's op 2 oktober.

Daarnaast staat de rechtszaak tegen FTX mede-oprichter Sam Bankman-Fried op de planning om in oktober te starten. De zaak zal naar verwachting zes weken duren, beginnend met de selectie van de jury op 3 oktober en de eerste rechtszitting op 4 oktober. Bankman-Fried wordt beschuldigd van zeven delicten in verband met frauduleuze activiteiten. Ondanks verschillende pogingen om tijdelijke vrijlating te verkrijgen, blijft hij in hechtenis. Rechter Lewis Kaplan wees zijn laatste verzoek tot vrijlating af, vanwege zorgen dat hij zou kunnen vluchten.

Lees meer over:
EthereumFTXmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...